Geen nieuwe drainage op het hoofdveld, oefenduel GA Eagles afgelast

Het voor vrijdag geplande oefenduel tegen AE Kifisia is afgelast. De nieuw aangelegde grasmat werd gisteren al met een zeil beschermd tegen de regenval, maar het regenwater ligt daar nu bovenop. Van de eerder vernieuwde drainage blijkt geen sprake.

Foto: (@ga-eagles) met het gespannen zeil over de nieuwe grasmat in de Adelaarshorst

Reden afgelasting
In een mededeling op de clubsite én middels een persoonlijk filmpje van Jan Willem van Dop wordt aangetoond dat het water niet weg zakt op de nieuwe grasmat. Deze situatie was al vrij snel duidelijk eerder deze week en ook de reden voor de club om het zijl als een ‘vangnet’ over de grasmat te plaatsen.

Misverstand
Eerder liet de club weten dat het nieuwe hoofdveld voorzien is van het modernste drainagesysteem (zie onderstaande Tweet). “Echter berust dit op een misverstand”, aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop.

Lees verder onder de Tweet van Go Ahead Eagles…

Toekomst hybride
In tegenstelling tot bovenstaande mededeling is het hoofdveld helemaal niet voorzien van een nieuw drainagesysteem: “De voorbereidingen zijn wel gepleegd voor de toekomst waarin Go Ahead Eagles gaat investeren in een compleet vernieuwde ondergrond. Dan zal er een nieuw drainagesysteem worden geplaatst, evenals nieuwe veldverwarming en daar bovenop een hybride grasmat. Dit in het verlengde van de eerdere werkzaamheden aan het trainingsveld naast het stadion”, zo licht Van Dop zojuist toe.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer