-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Nieuwe Wet Inburgering van kracht

Per 1 januari 2022 gaat de nieuwe Wet inburgering in. Gemeenten hebben voortaan zelf de regie over de inburgering van nieuwkomers. Het college van B en W van Olst-Wijhe wil nieuwkomers snel, goed en volwaardig mee laten doen en kiest daarom voor lokaal maatwerk.

Vanaf 1 januari heeft elke gemeente in Nederland zelf de regie over het hele inburgeringstraject van statushouders, vanaf de vestiging in de gemeente tot aan een geslaagde inburgering. Het grote voordeel hiervan is dat er meer verbinding wordt gelegd met zaken als participatie, gezondheid, financiën en het hebben van een sociaal netwerk.

“Goed en vlot inburgeren is enorm belangrijk voor de nieuwkomers. Wij kiezen daarom voor een aanpak die past bij Olst-Wijhe en bij het noaberschap dat onze gemeente kenmerkt. Lokaal maatwerk dus en dat doen we in nauwe samenwerking met lokale organisaties zoals ut Huus,“ aldus wethouder Hans Kamphuis.

 

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer