Nieuwe cultuurvisie helpt heel Deventer vooruit

Toegang voor iedereen tot kunst en cultuur, ruimte voor makers, Deventer evenementenstad, samenwerking culturele instellingen en zuinig zijn op erfgoed en tradities; onderwerpen die in ieder geval aan de orde komen bij het opstellen van de cultuurvisie 2025 – 2028. Een visie die van groot belang is voor de aantrekkelijkheid en leefbaarheid voor jong en oud in Deventer.

De uitgangspunten zijn opgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Het opstellen van de cultuurvisie 2025 – 2028 begint in het najaar van 2023, samen met culturele en economische partners, bewoners, bezoekers en beleidsmakers die om advies worden gevraagd.

Onschatbare waarde
Wethouder Ilse Duursma vindt cultuur van onschatbare waarde voor Deventer. “Het succes daarvan wordt bepaald door de vele culturele instellingen en door de inwoners, die actief meedoen met cultuur en bezoekers zijn van de evenementen.” Een nieuwe cultuurvisie is volgens Duursma dan ook hard nodig: “Willen we de positie van cultuur in onze samenleving verstevigen, dan is het belangrijk dat we daar een nieuwe visie voor maken vanuit de vraag: hoe draagt cultuur bij aan de ambitie van Deventer?”

Ateliers en evenementen
Het atelierbeleid en het evenementenbeleid worden onderdeel van de nieuwe cultuurvisie. Duursma: “Dat zijn onderwerpen die duidelijkheid en richting nodig hebben. Dat kunnen en willen we alleen doen samen met makers en organisatoren.”

De culturele instellingen zijn op de hoogte gesteld van de opgestelde uitgangspunten voor de cultuurvisie. Zij worden binnenkort verder geïnformeerd over het te lopen proces, waarin ze een actieve rol krijgen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer