Nieuwe bieb op school

Een eigen Bibliotheek op school – welke basisschool wil dat nu niet? Die droom kwam afgelopen week uit op de Sint Antoniusschool in Mariënheem. In een intensieve samenwerking met de Bibliotheek Salland heeft de school een prachtige schoolbieb ingericht. Doel: ervoor zorgen dat de leerlingen nog meer plezier krijgen in lezen en dat hun informatie- en mediavaardigheden verbeteren.

De Bibliotheek op school is een educatieve aanpak van bibliotheken om het leesplezier van scholieren te vergroten. De plaatselijke bibliotheek zorgt dat in een school een collectie boeken aanwezig is en biedt ondersteuning bij het gebruik ervan.

Wanneer kinderen plezier krijgen in lezen, gaan ze meer lezen. Ze worden beter in taal en vergroten hun woordenschat. Al met 15 minuten vrij lezen per dag leest een kind 1 miljoen woorden per jaar en leert er 1.000 woorden bij. Door die taalwinst zullen kinderen beter leren en vergroten ze hun kansen om mee te doen in de maatschappij.

Het was een supergezellig feestje, op maandag 30 augustus. Wij zijn begonnen met voorlezen in de groepen waarna we samen met de kinderen de bibliotheek hebben geopend. De jongste leerling van de school heeft symbolisch het lintje doorgeknipt! Hieronder een kleine impressie.

Met de deelname van de St. Antoniusschool zijn nu 21 van de in totaal 24 scholen in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe aangesloten bij de Bibliotheek op school.

Marcel Schaufeli
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer