Nieuw zelfregiecentrum in Olst-Wijhe

Vanaf donderdag 2 februari opent Vriendendiensten een zelfregiecentrum in Olst-Wijhe. In een zelfregiecentrum is ruimte voor ontmoeting, activiteiten en gesprekken over psychische kwetsbaarheid. Iedereen is welkom. Het zelfregiecentrum is twee dagdelen in de week open op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur. Locatie: Het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst.

Zelfregie

Een zelfregiecentrum is een open centrum waar iedereen welkom is voor inloop, ontmoeting en activiteiten. Het is de bedoeling dat iedereen bijdraagt aan een goede sfeer en naar vermogen een praktische bijdrage levert. Coördinatoren ondersteunen waar nodig. Mensen die het centrum bezoeken hebben geen indicatie nodig en ze betalen ook geen eigen bijdrage.

Herstelcursussen en -activiteiten

Bij Vriendendiensten vinden ook herstelcursussen en -activiteiten plaats. Mensen met een psychische kwetsbaarheid uit gemeente Olst-Wijhe kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Deze cursussen en activiteiten gaan niet over ‘genezing’, maar over het ontdekken van mogelijkheden voor een vervullend leven met een psychische kwetsbaarheid. Door contact te hebben met lotgenoten en ervaringsdeskundigen ervaren mensen steun, (h)erkenning en hoop. Dit draagt bij aan het persoonlijk en maatschappelijk herstel.

Vriendendiensten

Vriendendiensten is dé Zelfregie- en Herstelorganisatie in de regio Midden-IJssel. We zijn een onafhankelijke, cliëntgestuurde stichting die zich inzet voor mensen met een psychische en/of psychosociale kwetsbaarheid in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst.

Je kunt bij Vriendendiensten terecht voor:

  • Ggz-maatjesactiviteiten: 1-op-1 maatjes, groepsmaatjes en vriendencafé’s
  • Onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning: voor informatie, vraagverheldering, advies en/of praktische ondersteuning op alle levensgebieden
  • Zelfregie- en herstelcentra in Deventer en Raalte: inloop, activiteiten, herstelcursussen, persoonlijke/maatschappelijke ontwikkeling, zelfregie, ervaringsdeskundigheid en empowerment

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer