NEC uit vanmiddag voor GA Eagles

De Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles speelt vanmiddag in Nijmegen tegen NEC. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om boven de ‘gevarenzone’ te blijven. Salland Sport zendt het duel rechtstreeks uit vanaf 14:30 uur.

Het was een bewogen week voor de ploeg van René Hake, eerst het overlijden van de vader van de aanvoerder, dan de bekerwinst op Helmond en zaterdagavond werd de tegenstander bekend voor de volgende ronde, een uitduel naar Almelo waar Heracles de tegenstander zal zijn.

DEVENTER, NETHERLANDS – OCTOBER 19: Jay Idzes of Go Ahead Eagles is celebrating his goal during the Toto KNVB beker match between Go Ahead Eagles and Helmond Sport at De Adelaarshorst on October 19, 2022 in Deventer, Netherlands (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

In de competitie staat Go Ahead Eagles, aan het begin van deze speelronde, op de dertiende plaats. Dit na de moeizame start in de eredivisie, verloren werd er van AZ, PSV, FC Groningen, Feyenoord en Sparta. Na die laatste verliespartij kwam de omslag, ondertussen verloor de ploeg vijf wedstrijden op rij niet en zal met vertrouwen naar Nijmegen afreizen.

Evert Linthorst zal daar vanmiddag nog niet spelen, hij is nog steeds geblesseerd. Ook Rashaan Fernandes komt niet in actie, hij raakte gekwetst in het bekerduel afgelopen woensdag. De Italiaan Mattiello en doelman Mulder zullen nog weken aan de kant moeten blijven met hun kwetsuren aan, respectievelijk, de knie en de hand.

Go Ahead Eagles deed het altijd wel goed in ‘De Goffert’, van de laatste tien uitduels verloor het er maar drie. Buiten afgelopen seizoen (dubbel verlies) is er maar eenmaal verloren (1995). Die winst-pot afgelopen seizoen (08-05 -> 1-0) tegen ‘Kowet’ is voorafgaand aan vanmiddag de laatste van de thuisploeg. NEC won slechts één van zijn laatste zeventien thuiswedstrijden in de eredivisie. Maar dat was wel uitgerekend tegen Go Ahead Eagles.

Om 14:00 uur start, traditiegetrouw, Salland Sport. Het sportprogramma voor Groot Salland zal natuurlijk ook verslag doen vanuit Nijmegen. Twee van onze verslaggevers zullen weer in het stadion zitten en u meenemen in het duel.

Martijn van Wieringen
Camera-journalist & presentator bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in Kampen. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO, fervent koker, tuinder, muziek en sportliefhebber.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer