Natuurwerkdag: 2 november 2019

Zelf aan de slag voor biodiversiteit en natuur dichtbij!

Samen buiten aan de slag en een bijdrage leveren aan jouw groene omgeving? Dat kan op zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag, degrootste vrijwilligersdag in het groen. Ontspannend, gezellig en gezond!

Lever een bijdrage aan biodiversiteit

Biodiversiteit, of wel de soortenrijkdom van planten en dieren, is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van onze biodiversiteit? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag!

Voor welke soort ga jij aan de slag in en om Deventer?

Landschap Overijssel organiseert voor de 19e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Dit jaar staat de Natuurwerkdag in het taken van biodiversiteit en is aan alle locaties een soort gekoppeld. Je kunt op maar liefst 50 locaties aan de slag. Zo kun je in Deventer bijvoorbeeld:

· meewerken aan het tuinonderhoud van het Deventer ziekenhuis;

· bloemrijke stroken onderhouden en oevers vrijmaken bij het Landje van Niets.

Een bijzondere locatie is de Oude IJssel bij Deventer. Daar gaan vrijwilligers samen met een groep vluchtelingen aan de slag met het knotten van wilgen.

Meld je nu aan!

Wil jij samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor de activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 54 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Provinciale Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie