Mountainbikeclinic voor de jeugd uit Olst-Wijhe

Wielervereniging OWsome bikers uit Olst-Wijhe organiseert op woensdagmiddag 7 september voor de vierde keer een mountainbikeclinic voor de jeugd. Jongeren tussen de 6 en 16 jaar kunnen tijdens deze clinic kennis maken met het mountainbiken onder leiding van een professionele instructeur. Deelname is gratis. Bij de clinic staan veiligheid en plezier centraal.

De deelnemers leren de basistechnieken van het mountainbiken: schakelen, remmen, bochten maken, balans houden, klimmen en dalen. De clinic bestaat uit twee onderdelen. In deel één worden de basistechnieken geoefend op een oefenveld. In deel twee gaan de deelnemers de bossen in om de technieken in de praktijk te brengen. De instructeurs zijn NTFU-gediplomeerd.

De locatie van de clinic is het trainingsveldje achter café Ruimzicht op de Boskamp. Tussen 13.00 en 17.00 uur krijgen de deelnemers in verschillende groepjes training. Deelname is gratis. Aanmelding vooraf is wel verplicht. Aanmelden kan via: www.owsomebikers.nl/site/inschrijven/. Het is mogelijk om een mountainbike te lenen van de organisatie, geef dit aan bij de aanmelding.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer