Motorcoureur Mark van der Vegt tevreden over race seizoen

Leestijd: 3 minuten

Na 4 weken geen motor te hebben gereden was het vrijdag 26 september weer tijd om op de motor te stappen voor Mark van der Vegt uit Wijhe . De dag begon met natte omstandigheden daarom een mooi begin om er rustig in te kunnen komen. Hij begon  rustig en bouwde zijn ritme lekker op. Na de trainingssessie bleek dat hij 10 seconden sneller was dan de vorige race in de regen. Hij reed qua rondetijden lekker met de coureurs mee die in het NK Supercup (een klasse sneller) rijden. Later op de dag werd het droog en kon hij op het droge redelijke tijden rijden.

Zaterdag 27 september begon de dag met iets mist. Maar omdat hij pas om 10.20 uur de kwalificatie had was de mist grotendeel vertrokken en kwam de zon al goed door.
De kwalificatie verliep niet zoals  Mark het zelf wou. Er waren veel coureurs die hem behoorlijk in de weg reden en daardoor hij er niet goed langs kon.
Een ronde lang probeerde hij  een mega gat  te maken om het  hoogste eruit te halen.
De 2 races startte hij vanaf P24. Niet geheel tevreden maar het kon ermee door.

Om 13.05 uur startte Mark de eerste race van plek 24  , met een redelijke start waarbij hij  een paar plaatsen verloor, maar de race was nog net begonnen en er kon nog van alles gebeuren.
Na 3 rondes kwam hij in een groepje van 5 rijders er kon er per ronde 2 tot 3 man voorbij komen.
Groepje na groepje kwam hij steeds dichterbij de plek waar hij normaal zijn rondetijden kon bij benen. Na 9 ronden viel de finishvlag finishte  als 19e . Super tevreden was Mark , want  hij reed maar liefst 1,7 seconden zijn  PR af! (1.52.8!)

De tweede race moest  hij  starten vanuit de pitstraat omdat er in de paddock geen teken was dat de rijders de baan op moesten. Hij  was gelukkig niet de enige, want er stonden 9 rijders te wachten totdat de rest van de klasse de eerste bocht door waren. Dus het was dringen geblazen en de inhaalslag was begonnen. Het ging lekker! de een na de ander inhalen ging prima. Maar in de 8e ronde probeerde  Mark aan te zetten en remde een aantal meters later voor
de eerste bocht en bij het insturen verloor het voorwiel de grip en schoof hij onderuit.
Rijder was OK en de motor heeft iets schade.

Jammer voor het resultaat maar mark had genoten dat raceweekend.

2014 was een bewogen jaar voor hem In de eerste race op 5 April raakte hij geblesseerd en moest 1 race overslaan. 7 juni kwam hij terug op de baan met een andere motor die boven zijn  verwachting reed.  Zijn doelstelling was om onder de 2 minuten op het TT Circuit van Assen te kunnen rijden…. Nu is dat met een zeer grote stap gebeurd…. er zijn 9 seconden van zijn PR gereden!

Mark wil  de sponsoren, supporters en iedereen die hem ondersteund heeft afgelopen seizoen enorm bedanken en hoopt hun steun in 2015 ook weer terug te zien .

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!