Modelbouwers uit heel Nederland bij vaarweekend OMBC


Zaterdag 18 en zondag 19 mei stond het jaarlijkse vaarweekend van de Olster modelbouwclub (OMBC) op het programma. Modelbouwers uit heel Nederland kwamen naar Olst toe om dit evenement bij te wonen. Dit jaar werd het voor de 20ste keer gehouden bij de Korterickvijver in Olst.

Het weekend was een spektakel voor iedereen die van miniatuurboten houdt. Een van die liefhebbers was een meneer uit Callantsoog (Noord-Holland red.). ?Ik heb 41 modelboten thuis waarvan een vloot van 17 marineschepen?. Op de vraag hoelang je nou bezig bent met een miniatuur boot antwoorde hij: ?Ongeveer drie jaar, het begint bij een tekening en daarna ga je over tot het kopen van de benodigdheden en pas daarna kun je beginnen aan de bouw?. Er stonden ook diverse bootjes te koop, die kosten tussen de 300 en 500 euro. Maar over één ding zijn ze het allemaal wel eens, het leukste is om er zelf één te bouwen.

 

De Olster modelbouwclub bestaat uit zes leden en zijn sinds twee jaar een echte vereniging. Johan Starink is drijvende kracht achter de vereniging die begon als een groep vrienden met eenzelfde hobby. ?We bestaan volgend jaar 25 jaar en geven zo nu en dan ook demonstraties?.

Een leven als modelbouwer is overigens niet goedkoop: ?We noemen ons zelf ook wel een lo budget vereniging om de kosten niet de pan uit te laten rijzen?. Vol trots liet hij een schip zien die hij zelf had gemaakt, het was de veerboot Molengat die tussen Den Helder en Texel heeft gevaren. ?Er zitten twee motoren in van 125 euro per stuk, niet bepaald goedkoop dus?.

De vereniging mocht het terrein bij de Korterickvijver gratis gebruiken. Er stonden diverse tenten op het terrein waar de liefhebbers in konden overnachten. De modelbouwclub die het evenement organiseerde vroeg alleen een kleine bijdrage voor de stroomvoorziening.

Bij de Olster modelbouwclub kun je behalve voor schepen ook voor helikopters, vliegtuigen, auto?s en vrachtauto?s terecht. Is jou interesse nu gewekt ? Dan kun je vrijblijvend langs komen op de club avonden . Deze zijn elke maandag en woensdag avond  tussen 18.30 en 22.00 uur. Het adres is: Aaldert Geertsstraat 39 in Olst (?t Olde Postkantoor). Een mailtje sturen kan ook naar j.starink@home.nl.

 

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie