Modehuis Elferink in andere handen 

In de Langstraat in Wijhe staat het pand waar al ruim 100 jaar de naam Elferink prijkt.

Anneke Amse – Elferink en Jan Amse hebben na een gedegen zoektocht een geschikte kandidaat gevonden om hun damesmodezaak voort te zetten. 

Het bedrijf is in 1920 gestart door Anneke’s opa, H.B.S. Elferink prijkte er op de gevel. Anneke vertelt: “Hij begon met manufacturen, bedden, noem maar op, feitelijk alles wat er was op textielgebied. Hij reisde ook langs de mensen, zoals dat vroeger ging. Daarna namen mijn vader en moeder het over, totdat Jan en ik het in september 34 jaar geleden overnamen.”

Anneke werkte 47 jaar geleden, toen ze 18 was, al in de winkel van toen nog haar ouders. Nadat Anneke en Jan de leiding van het bedrijf overnamen, bleef Anneke het gezicht van de winkel voor de klanten en medewerkers (zelf spreken ze liever over collega’s) en Jan was de man van de administratie en promotie. Anneke: “Ik denk dat wij heel aanvullend voor elkaar zijn, en dat is een mooie basis om samen te werken. We hebben alles altijd samen gedaan met de mensen om ons heen, en dat is heel waardevol.” Jan vult aan: “Je kunt het niet alleen met z’n tweeën, je hebt het team nodig, en we zijn er heel blij mee.”

Per 1 september dragen we de winkel met vol vertrouwen over.

“Iedereen is op een gegeven moment aan zijn pensioen toe en een opvolger hebben we niet. Dat de winkel voor Wijhe behouden zou blijven en onze dames in dienst konden blijven was voor ons een voorwaarde. Toen zijn we gaan kijken of we een overnamekandidaat konden vinden. Tenslotte zijn we in contact gekomen met de Van Uffelen Modegroep.

De sfeer en het team wat er staat dat blijft gelukkig en de nieuwe najaarscollectie hebben we zelf nog ingekocht. De klant komt dezelfde mensen tegen. Anneke vervolgt: “Dit voelt heel goed voor ons, het is een prettige partij om mee samen te werken, ze zijn heel enthousiast. We dragen het daarom met vol vertrouwen per 1 september over. De zaak gaat maar één dag dicht (woensdag 31 augustus) voor inventarisatie en daarna gaat het gewoon door. En Van Uffelen wil graag dezelfde sfeer behouden.

“We hebben het samen 34 jaar met ontzettend veel plezier gedaan en we zijn heel blij dat de klanten ons altijd zo trouw zijn gebleven. Op onze allerlaatste dag met de klanten, vandaag 30 augustus, ben ik jarig en word ik 65. 

Vooralsnog blijven we alles wat we nu doen buiten het bedrijf gewoon doen. We zijn nu eenmaal verknocht aan Wijhe, ons hart ligt er. Dat verandert niet. We gaan zeker niet achter de geraniums zitten, er komt vast nog van alles op ons pad. En we hopen nog heel lang samen te kunnen zijn.” 

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer