Mieke Schaftenaar: Heerlijk is dat, bewegen in de buitenlucht!

MarcoShow Live!

Waar we de week op maandag soms nog wat duf beginnen, zijn we gelijk fit en wakker tijdens de training Sportief Wandelen. Dat schrijft Mieke Schaftenaar naar aanleiding van het bericht over ‘buiten bewegen’ en subsidiemogelijkheden daarvoor. “Heerlijk is dat, beweging in de buitenlucht!”

Door Mieke Schaftenaar

Sportief wandelen helpt je om je lichaamsgewicht op peil te houden of te krijgen, de kans op osteoporose vermindert, je uithoudingsvermogen en algehele spierkracht verbetert en je voelt je fitter. Bovendien is het erg gezellig! Er is altijd gelegenheid voor een praatje en er wordt flink getraind. Nadien drinken we een kopje koffie op de parkeerplaats en kletsen we elkaar nog even bij.

Er zijn natuurlijk veel meer buitenactiviteiten. Naast alle positieve effecten die al genoemd zijn, draagt buiten bewegen ook positief bij aan lekker slapen en je kunt je hoofd lekker ‘leeg maken’.  En voor buiten fietsen of wandelen heb je niet veel nodig. Een fiets, goede schoenen en bij slecht weer een goede regenjas. Dus eigenlijk kun je bijna altijd naar buiten. Kortom, trek er op uit en ervaar het zelf!

Mieke Schaftenaar, Oefentherapeut Cesar en trainer Sportief Wandelen
0572-358325
mieke@cesar-raalte.nl

Het bericht Mieke Schaftenaar: Heerlijk is dat, bewegen in de buitenlucht! verscheen eerst op Opinie in Salland.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie