Maudy Alferink, meer dan alleen Vermeer

Wie naar het tv programma De Nieuwe Vermeer heeft gekeken is het vast al opgevallen. Maudy Alferink was hierin te zien. De van oorsprong Heetense maar woonachtig in Deventer uit Heeten afkomstige Maudy schildert normaal gesproken heel expressieve personen in olieverf. In haar blogs schrijft ze regelmatig updates over haar leven als kunstartiest.

Maudy is veel op reis en dan vooral naar Miami. Hier heeft ze een groot deel van haar netwerk en klanten. Al 3 jaar zijn haar werken te zien op Scope Art Show. De vijf werken die hiervoor gemaakt zijn, zijn te zien op haar website. Het tv programma De Nieuwe Vermeer was voor haar een uitdagend uitstapje.

Ter promotie van deze beurzen heeft ze samen met goede vriendin Camilla Oostewechel een prachtig kunstboek gemaakt. “Ze is grafisch ontwerper en samen hebben we al mijn topwerken en enkele kunstavonturen uitgelicht. Deze boeken zouden eigenlijk alleen ter presentatie op de beurzen liggen, maar er was zo veel interesse, dat ik nu al 2 series heb uitverkocht.

In haar blog vertelt ze : “Al een tijdje speelt bij mij de gedachte dat ik juist als witte cis (hetero) vrouw me erg bewust wil zijn van mijn positie en wat ik presenteer. Daarom heb ik voor mijn nieuwe series veel met modellen gewerkt die deel uitmaken van LGBTQIA+ of in een andere vorm niet in de witte hetero norm passen. Ik merkte al direct dat hier weerstand tegen was zoals ”schilderijen met zwarte mensen verkopen niet”.

Juist om dit soort bullshit taboes te doorbreken wil ik deze pauwen een platform geven. Sterker nog: ik neem ze mee naar Miami en toon ze daar tijdens Art Basel Scope Art Show, de plek voor vernieuwende kunst. De meeste kunstenaars werken met galleries die hun werk verkopen, maar ik heb deze praktijken zelf in de hand. Het is een investering, maar zo houd ik alles in eigen controle. Zo ook wat ik presenteer. Ik ben erg trots dat ik genoeg controle heb over mijn werken om zo zelf een shiny platform voor deze topmodellen te kunnen kiezen.

Als wij haar spreken is ze net terug uit Miami maar ze maakt graag tijd voor ons om haar werken te laten zien.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer