Matig GA Eagles onderuit tegen NEC

Leestijd: < 1 minuut

Het duel der promovendi is zondagmiddag beslist in het voordeel van NEC. De gasten uit Nijmegen speelden een uitstekende eerste helft en kwamen op een 0-2 voorsprong. Deze kwam nauwelijks meer in gevaar.

NEC speelde zoals Go Ahead Eagles de laatste tijd veelvuldig speelt in duels tegen ploegen uit het rechter-rijtje. En met succes, getuige de nuttige punten die er mee zijn behaald door het team van Van Wonderen. Echter midweeks hanteerde Kowet een meer aanvallender instelling om eerste divisionist Roda JC uit de beker te knikkeren.

Met het oog op dat succes speelde GA Eagles gisteren tactisch tegen NEC wat aanvallender. Ondanks de geplande tactiek liep de Deventer-ploeg 45 minuten lang achter de feiten aan en gingen de gasten. Tavsan genoot van alle ruimte bij een afgeslagen hoekschop en schoot ziedend hard het speeltuig achter doelman Hahn. Een bijzonder makkelijk gegeven strafschop zorgde uiteindelijk voor de 0-2 ruststand.

De instelling na de thee was stukken beter, echter een vuist kon Go Ahead Eagles niet maken. NEC had weinig problemen om de Deventer aanvallen onschadelijk te maken. NEC legde zondagmiddag de vinger exact op de zere plek binnen de selectie van Kroes en Bosvelt. Het gebrek aan scorend vermogen is het gehele seizoen al een probleem. Gisteren bleek ook niet veel anders, echter kon de rest van het team dit nu eens niet compenseren en was de 0-2 nederlaag dik verdiend.

Ondanks dat Van Wonderen va-blanc ging enkele minuten voor tijd waarbij Nauber als pinchhitter het aluminium raakte. Illustratief dat een verdediger het dichtst bij een treffer was, wel pijnlijk dat Van Wonderen zo lang had gewacht met deze oppertune speelstijl. Want bij die ene kans bleef het waardoor beide ploegen stuivertje wisselde om de ranglijst. Donderdag wacht PSV in Endhoven, het laatste duel voor de winterstop.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.