Martijn Blankhorst nieuwe Prins der Sökkestoppers

Heino heeft weer een nieuwe Prins Carnaval. Rond de klok van elf uur was dan eindelijk ‘rook’ in de residentie. Het dorp was wekenlang in de ban van ‘Waar rook is, is feest’. Tijdens de spannende prinswisseling van Carnavalsvereniging de Sökkestoppers kwam Martijn Blankhorst, alias Bakkie, als Prins te voorschijn. Prins Martijn de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “Met Prins Martijn en Adjudant Roland ‘bouwen’ we met carnaval een feest, zorg dat u er bij bent geweest.’
Martijn Blankhorst, liefhebber van bijdehante grappen, wordt bijgestaan door Adjudant Roland Mulder. Beiden afkomstig uit de vriendengroep Heinoken. De heren krijgen in dit carnavalsjaar steun van Prins Tijs, Adjudant Luka en President Wessel. Het trio werd in de vroege avond in het thema van Halloween gekozen tot de aanvoerders van de Gaägies, de jeugdtak van de Sökkestoppers.
Prins Martijn I is 36 jaar en is opgegroeid in Haarle, maar woont inmiddels al jaren in Heino. De kersverse Prins weet wat carnaval vieren is, want hij was al eens President van CV de Sükkewottels in Haarle geweest. Hij woont samen met zijn vriendin Ivonne en heeft twee prachtige dochters Saar en Pip. In het dagelijks leven is Martijn verkoper van metalen rookkanalen en dakuitgangen en daarvoor was hij jarenlang medewerker van Multimate Heino.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe Prins nam het publiek afscheid van Prins Niels en Adjudant Arjan. De heren werden op ludieke wijze afgevoerd. Zoals gebruikelijk waren er ook de optredens van de diverse dansgroepen van de Sökkestoppers die prima in de smaak vielen. De prinswisseling was met ruim 250 bezoekers uiteraard het hoogtepunt van de avond. Meer informatie over de Sökkestoppers kun je vinden op www.sokkestoppers.nl

Foto: Maeike Blauw Fotografie

Het bericht Martijn Blankhorst nieuwe Prins der Sökkestoppers verscheen eerst op Salland TV.

Marcel Schaufeli
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer