Marian Kodden: it giet oan! IkPas veertig dagen.

‘IkPas 40 dagen’ is woensdag 26 februari gestart en ik ga er weer voor. Direct op de eerste dag moest ik al schakelen: even op verjaardagsvisite en de wijn was al klaar gezet.

Door Marian Kodden

Nee, nee! Geen wijn! IkPas! Doe maar iets fris of water ofzo.

Nu weten de meeste vrienden en kennissen wel dat ik hier weer aan mee doe, dus dat scheelt. De reacties die ik krijg variëren van ‘ach ja, dat is ook zo’ tot ‘waarom zou je…” Gelukkig hoor ik ook heel veel ‘goed bezig’ en ‘zet m op’.

Waarom zou je
Over dat ‘waarom zou je?’ Wat mij altijd weer verbaast is dat het zo’n gewoonte is geworden om iets (met alcohol) te drinken. Bij het koken, ‘s avonds ‘als je lekker ff op de bank bij de tv zit’, voor de gezelligheid… Terwijl je net zo lekker kookt, als op de bank zit, als het gezellig hebt met iets fris of een lekkere kop thee.

Een mens is echt een gewoontedier, een gewoontedier van het gemak. Niet verder over nadenken, doen wat we altijd doen. Het doorbreken van dat automatisme, wat je doet met IkPas, is wel iets waar je dus echt even bij stil moet staan. En ik blijf het een uitdaging vinden. Een uitdaging waar ik me ook deze keer best een soort van op verheugd heb: je lijf en je brein resetten.

Dus waarom zou je niet!

Het bericht Marian Kodden: it giet oan! IkPas veertig dagen. verscheen eerst op Opinie in Salland.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie