-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Maan – Niks is heilig

Vorige week bracht zangeres Maan haar nieuwe single ‘Niks Is Heilig’ uit. Het nummer gaat over de veiligheid van je eigen gedachten, waarin je aan niemands verwachtingen hoeft te voldoen en waarin je vrij bent. Het is de opvolger van haar met dubbel platina bekroonde hit ‘Blijven Slapen’, die ze dit jaar samen met goede vriend Snelle uitbracht.

Maan: “We leven in een wereld waar alles gefilmd, gefotografeerd en geregistreerd kan worden. Daardoor heb ik het gevoel dat ik altijd op mijn hoede moet zijn met wat ik zeg of doe. Mensen vinden het interessant om dingen groter te maken dan dat ze zijn en media kunnen bepaalde dingen uit zijn verband trekken. Ik ben nog niet op het punt dat ik daar schijt aan heb en dat ik alles durf te zeggen wat ik denk. Dan is mijn hoofd de plek waar ik altijd naar terug kan, waar ik geen filter heb en alles kan denken en vinden zonder dat iemand anders daar iets van vindt”.

‘Deze plek is veilig en niks is heilig. Ik ga de meningen niet missen, mag me honderd keer vergissen’, luidt de tekst van het nummer. Naast dat het aan de ene kant een te gek leven met enorm veel avontuur, kansen en geweldige ervaringen is, voelt het voor Maan soms ook alsof je een stukje vrijheid moet inleveren als je bekend bent. “Aan de ene kant is het leven dat je leidt geweldig, maar er zijn ook dingen die je daarvoor moet inleveren. Alles wat je doet ligt onder een vergrootglas. Ik vind het een heerlijk idee dat niemand in mijn hoofd kan kijken. Dat is mijn eigen plekje. Hier heb ik mijn eigen wetten. Hier kan ik vragen stellen die ik wil stellen. Vallen en opstaan zonder dat er consequenties aan zitten. Fantaseren wat ik wil fantaseren. Het maakt allemaal niet uit, want dit is alleen van mij”.

Niks Is Heilig’ is geproduceerd door Niels Zuiderhoek (o.a. Kensington en DI-RECT) en geschreven door Maan, Jan Tekstra, Catalina Schweighauser.

De videoclip van de single verschijnt volgende week

Maan
Maan scoorde eerder grote hits als ‘Blijven Slapen’, ‘Als Ik Je Weer Zie’, ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ en ‘Hij Is Van Mij’. De muzikaliteit en veelzijdigheid in haar stem zorgt ervoor dat ze zich moeiteloos en succesvol kan bewegen in verschillende stijlen, zonder zichzelf te verliezen. Haar veelzijdigheid vertaalt zich ook in vele samenwerkingen met onder andere Snelle, Thomas Acda, Paul de Munnik, Typhoon, Tabitha en Ronnie Flex. De afgelopen jaren heeft Maan veel van haar dromen in vervulling zien gaan. Zo ontving ze verschillende platina awards en heeft ze in korte tijd succesvolle clubtours en een indrukwekkende festival line-up op haar naam gezet. Maan speelde op festivals als Pinkpop, Paaspop en De Vrienden Van Amstel LIVE!.

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer