Luttenbergse vriendengroep fietst 500 kilometer voor Ronald McDonaldhuis

Hun zoon Cas (7) bracht de eerste jaren van zijn leven veelvuldig door in een ziekenhuisbed, waardoor Ludo en Anita uit Luttenberg regelmatig moesten bivakkeren in een nabijgelegen Ronald McDonaldhuis. Met Cas gaat het inmiddels goed, dus is het tijd om wat terug te doen. Met een barre fietstocht, een marathon-livestream én hopelijk een groot dorpsfeest.

Ludo en Anita Zwakenberg ronselden een club vrienden om mee te doen aan de Homeride, een jaarlijks fietsevenement om geld in te zamelen voor Ronald McDonaldhuizen in Nederland. Niet per se getrainde wielrenners, maar door de situatie rondom Cas hebben ze allemaal van dichtbij gezien hoe belangrijk het is om, wanneer je kind in het ziekenhuis ligt, een warme plek te hebben waar je tot rust komt én dicht bij je kind bent. Team Luttenberg, met tien renners en een ruime handvol begeleiders, was na één simpel appje geboren.

Homeride

Met 10 mensen liefst 500 kilometer fietsen binnen 24 uur. Dat is de uitdaging bij de jaarlijkse Homeride. Door sponsoring te regelen voor deze prestatie wordt dan geld ingezameld voor het Ronald McDonaldhuis. Dit jaar moet het gaan gebeuren op 26 en 27 juni. Vanwege de nog steeds beperkende maatregelen rondom de coronapandemie echter wel wat anders dan andere jaren. Er is geen route uitgezet door de organisatie, elk team is verantwoordelijk voor zijn eigen route. En daar ziet Team Luttenberg juist een grote kans.

Van de nood een deugd

Terwijl de enthousiaste amateurrenners hun trainingskilometers maken, zitten ook de begeleiders namelijk niet stil. Met de uitpuilende terrassen van de afgelopen weken vers op het netvlies besluiten ze dat deze Homeride meer kan worden dan alleen een fietstocht voor het goede doel: “Iedereen wil er weer uit, snakt naar een verzetje. Kijk eens wat er gebeurt op de terrassen: om 12 uur zitten ze vol, weer of geen weer. Laten we van de nood een deugd maken: als wij zelf de route voor onze Homeride mogen bepalen, dan wordt Luttenberg ons stralende middelpunt.”

Heuse dorpshappening

Team Luttenberg zet verschillende routes uit door de provincie, die allemaal beginnen en eindigen bij dorpshuis Elckerlyc. Vanaf daar presenteert het team een 24 uur durende livestream die belangstellenden constant op de hoogte houdt van de renners en hun tocht. Gedurende de dag zullen speciale gasten aanschuiven, zijn er prijzen te winnen én kan er uiteraard nog steeds gedoneerd worden voor het goede doel door bijvoorbeeld een plaatje aan te vragen. “En dan hopen we natuurlijk dat het een mooie dag wordt, zodat Elckerlyc het terras open kan gooien en we er een heuse dorpshappening van kunnen maken.”

De teller van Team Luttenberg nadert inmiddels voorzichtig de 20.000 euro. Doneren kan nog steeds via homeride.nl/nl/teams/team-luttenberg. Via Instagram en Faceboom zijn de verrichtingen van Team Luttenberg uitgebreid te volgen. Daar hoor je ook het laatste nieuws rondom de livestream.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer