-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Literair Festival Wijhe 2021 groot succes

In samenwerking met de bibliotheek Salland, vestiging Wijhe, werd door de stichting “De vrienden van de Wijhese bibliotheek” een Literair festival georganiseerd.

In een uitverkochte zaal van het Langhuus werden diverse optredens verzorgd. Centraal stond de schrijver en meesterverteller Jan Brokken. Hij vertelde over zijn boek “De Rechtvaardigen”. Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde.

Het boek beschrijft het verhaal van Jan Zwartendijk, consul in Kaunas Litouwen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog ontdekte Zwartendijk een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden. Hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Jan Brokken geeft in zijn boek een beeld van een wanhopige tijd.

Zijn optreden werd omlijst door muziek van de troubadours Hans Payens en Thom Letteboer.

Ook was er een optreden van Hasan Kaddour. Als vluchteling kwam hij vanuit Syrië in Olst terecht. Hij vertaalde zijn ervaringen als vluchteling en vreemdeling in indringende gedichten.

Het aanwezige publiek was zeer enthousiast: Het was een geweldige avond!

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer