Lezing over het Noord-Europees Expressionisme


Het Nut nodigt u uit voor een lezing door Marianne Wilts over het Noord-Europees Expressionisme op 7 januari.

 

De kunstenaarsgroep de ?Brücke? geldt tot op de dag van vandaag als één van de belangrijkste pijlers van het Noord-Europees expressionisme.  Het ging de kunstenaars niet zozeer om een natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid, maar om de uitdrukking van het gevoel.

Dagelijks leven en kunst waren in hoge mate met elkaar verbonden. Met het toekennen van levensvrijheid aan de de kunst werd de Brücke letterlijk een brug voor kunstenaars die zich zonder beperkingen met kunst wilden bezighouden.

 

 

 

Van 13 december 2009 tot en met 10 april 2010 wordt in het Ploegpaviljoen van het Groninger museum een tentoonstelling gehouden over het Duits Expressionisme. Deze tentoonstelling omvat ongeveer 130 werken bestaande uit schilderijenk, tekeningen, grafiek en beelden van Ernst Ludwig Kirchner, Erich Heckel, Karl Schmidt-Rottluff, Fritz Bleyl, Max Pechstein, Emil Nolde, Otto Mueller en Cuno Amiet.

(zie ook www.groningermuseum.nl en www.bruecke-museum.de)

 

 

Op zaterdag 16 januari is er vanuit Deventer onder leiding van Marianne Wilts een dagexcursie naar de hierboven genoemde tentoonstelling.

De kosten hiervan worden later bekend gemaakt.

 

 

Plaats  :           Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst.

Tijd     :           donderdag 7 januari2010 aanvang20.00 uur.

Kosten:            Nutsleden 5 Euro, niet-leden 7,50 Euro.

Opgave: uiterlijk maandag 4 januari 2010 bij Martijn Gielbert via 0570-565958 of via m.gielbert@kpnplanet.nl (zowel voor lezing als excursie )

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie