Lemelerveld-trainer Smit: ‘Laat ploegen maar achter ons aangaan’

Leestijd: 2 minuten

Op de eerste vier competitiewedstrijden van Lemelerveld in 2K (noord) valt niet veel aan te merken. Zondag won Lemelerveld met 6-0 in eigen huis van Veno uit Vollenhove. Vier wedstrijden, twaalf punten, dertien voor en eentje tegen. ‘Vorig seizoen hadden we één punt uit de eerste twee duels. Laat de concurrentie dit seizoen maar achter ons aangaan’, weet een tevreden Lemelerveld-trainer Richard Smit (foto).

Smit heeft zich weinig momenten deze zondag ongerust gemaakt: ‘Ons begin vandaag was matig. We hadden moeite in het goede spel te komen. Veno was toen natuurlijk nog fris. Na twintig minuten kwamen we beter in het spel en tot de rust wisten we al drie keer te scoren. Na rust hadden we sneller nog 4-0 en 5-0 kunnen maken, maar dat bleef nog uit. Ik moet ook zeggen dat we weinig kansen hebben weggegeven. Rond de 70e minuut ging het wel hard in de score en werd het uiteindelijk 6-0.’

Doelpuntenmakers bij Lemelerveld waren Stijn Kogelman (2x), Job Heerink (2x), Teun in de Wal en Jordy Lugtenberg.

Vorig seizoen waren de Lemelervelders in een felle titelstrijd met Dalfsen verwikkeld. Uiteindelijk liep dit in de competitie en nacompetitie niet uit op promotie. Welke doelstelling heeft Smit dit seizoen met zijn ploeg? ‘Op dit moment heb ik weinig te klagen. We willen bovenin meedoen, maar weten ook dat we een krappe selectie hebben. Als we fit en fris blijven, willen we tot het einde bovenin meedoen.’

Wat is er dit seizoen beter dan vorig seizoen? Smit:’We variëren meer in het aanvallen voorin. De nederlaag in de beker tegen Den Ham (3-0) was een wijze les hierin. We zijn nu in punten in ieder geval beter gestart, waardoor ploegen achter ons aan moeten gaan.’

Komende zondag speelt Lemelerveld uit in het Friese Jelsum tegen DTD.

Het bericht Lemelerveld-trainer Smit: ‘Laat ploegen maar achter ons aangaan’ verscheen eerst op SallandVoetbal.nl.