“Laten we eerst een kijken wat iedereen nu al doet, in plaats van te wantrouwen”

Opinie in Salland wordt gemaakt door een vrij grote groep opiniemakers. Achter de schermen hadden die zaterdag een discussie over de participatiewet. Moet je mensen met een uitkering wel of niet verplichten iets terug te doen voor hun geld.

We publiceerden eerder al twee artikelen
Eentje van Marian Kodden. En eentje van Anne Marie Hoogendijk.
Dit derde artikel is een aaneenschakeling van reacties op elkaar.

Lenka ziet dit nieuwsitem van de NOS en constateert: “Kijk zelfs de gemeenten keren zich tegen het voorstel. Misschien moeten we al die vrijwilligers aanmoedigen een paar dagen thuis te blijven, zodat de overheid beter ziet welk een werk door hen wordt verricht.

Marian: Strak plan Lenka! Maar ik vind de reactie van gemeenten wel jammer. Ik ga sowieso altijd uit van het positieve. Waarom zou dit wantrouwen uitstralen naar de uitkeringsgerechtigde en een negatief beeld over hen geven?
Trouwens, voor je loon moet je toch ook werken?

Wel mooi dat de gemeenten, zoals zij zeggen, al maatwerk leveren. Dat heb ik nog niet gehoord.

Anne Marie Hoogendijk: zoals ik het lees, staat er dat de bijstandsgerechtigde geen behoefte heeft aan verplichtingen in ruil voor werk. En dat wantrouwen, dat klopt wel. De meesten willen wel, alleen passend bij wat ze kunnen. Ik heb het zelf ervaren als dochter van een afgekeurde vader. Ik zie en hoor het in de praktijk als welzijnscoach. En passend werk is heus niet duurder. Het is juist gericht op wat iemand kan en wil, dat is een stuk beter dan ellenlange protocollen afwerken. Mantelzorg, schoolvrijwilliger, sportvrijwilliger, mensen met een uitkering doen al hel veel, alleen het wordt niet gezien. Je doet het al zonder dat je het zelf door hebt.

Marian: Laten we dan zorgen dat dat gezien wordt, en zo dus bevestigen dat je goed bezig bent. Dat je gezien wordt en gewaardeerd wordt door de maatschappij! Je kunt beginnen met een goede inventarisatie van al je bezigheden. Dan kom je -e de samenleving – er gelijk achter wat je allemaal al doet.

Anne Marie: Als de gemeente dat eerst eens deed en wij als medemens ook, dan is er al heel veel gewonnen.

(PS: als je mee wil doen met Opinie in Salland, stuur dan een mail naar opinieinsalland@gmail.com)

Het bericht “Laten we eerst een kijken wat iedereen nu al doet, in plaats van te wantrouwen” verscheen eerst op Opinie in Salland.

Sportnieuws uit de regio Salland

 • Inhoud 395ste uitzending Salland Sport

  Morgen (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 395ste uitzending van Salland Sport (voorheen Airplay Sport) op Salland1 te horen. Daarin wordt er verslag gedaan van Rohda Raalte – FC Winterswijk (1E), ATC 65 – Wijhe ‘92 (2J) en de 2e helft van de damesvoetbalwedstrijd Loenermark VR1 – Overwetering VR1 (begint om 13.00 uur). Daarnaast zijn er tussen 4 en 5 uur nabeschouwingen met trainer Sander Poll van SC Overwetering, Ozan Ihtiyar van Mariënheem en Maikel Jansen of Lorkeers van SC Wesepe.

  De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Jeske Blom van Wijhe ’92 dames 1 en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D. dames 1. Daarnaast hebben we wellicht ook nog een nabeschouwing met SC Overwetering dames 1.

  Verder houden we de wedstrijden bij van alle voetbalwedstrijden uit Salland en de Eredivisie, hoor je het laatste sportnieuws uit Salland en alle uitslagen en standen uit Salland.

  Heb je zelf nog sportnieuws uit Salland dat je onder de aandacht gebracht wil hebben? Dan kun je dat mailen naar sport@salland1.nl, een bericht sturen via Twitter (@Salland_Sport) of Facebook (facebook.com/SallandSport). Tijdens de uitzending kun je bellen of appen naar de studio via 0572-360188.

  Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie