Laagdrempelige kennismakingscursus triatlon in Deventer

Triatlonvereniging Triami in Deventer houdt de komende weken een cursus voor mensen die kennis willen maken met de triatlonsport. In zes trainingen worden triatleten in spe klaargestoomd voor deelname aan de Triami Sprint Triathlon op zondag 29 april. 

Deelnemers aan de zogeheten Start2Tri-cursus werken onder deskundige begeleiding aan de zwem-, fiets- en loopconditie. Ook leren ze hoe de wissels tussen de verschillende onderdelen van de triatlon in zijn werk gaan. Verder is aandacht voor techniek en voeding. De eerste clinic is volgende week donderdag in het Borgelerbad.

De triatlonsport is populair in Nederland. Veel atleten komen met de sport in aanraking door een Start2Tri-cursus die een vereniging aanbiedt als voorbereiding op een plaatselijke wedstrijd.

Atleten die meedoen aan de cursus in Deventer zijn verzekerd van een startbewijs voor de populaire Triami Sprint Triathlon die dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt op sportpark Keizerslanden. Het betreft een zogeheten Mini Triathlon, waarbij deelnemers 250 meter zwemmen, 10,4 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Ervaren atleten noemen de wedstrijd aantrekkelijk, aangezien het voor hen een ideale manier is om aan het begin van het seizoen te kijken waar ze qua conditie en snelheid staan.

De Triami Sprint Triathlon is als officiële wedstrijd aangesloten is bij de Nederlandse Triathlon Bond. Er zijn prijzen voor de snelste drie heren en voor de snelste drie dames. Ook de snelste drie jongens en de snelste drie meisjes in de categorieën 8 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar vallen in de prijzen. Alle deelnemers ontvangen een herinnering.

De atleten die beschikken over een wedstrijdlicentie van de NTB starten om 10:00 uur. Deelnemers aan de beginnerscursus en alle andere recreanten gaan vanaf 12:00 uur van start.
Het programma voor de Start2Tri-cursus ziet er als volgt uit:
donderdag 1 maart 19:30-21:30 uur: informatie over de cursus en aansluitend een zwemtraining in het Borgelerbad.

-maandag 5 maart 19:30-20:45 uur: looptraining op de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.

-zondag 18 maart 10:00-12:00 uur: fietstraining en uitleg over het afstellen van de fiets. Locatie: de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.

-donderdag 22 maart 20:30-21:30 uur: zwemtraining in het Borgelerbad. Tijdens de training zullen technische aanwijzingen worden gegeven.

-maandag 2 april 19:00-20:30 uur wisseltraining (de overgang van fietsen naar lopen), locatie wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.

-maandag 23 april 19:00-20:30 uur uitleg over de wedstrijdvoorbereiding in de kantine van het Borgelerbad, gevolgd door parcoursverkenning/looptraining

-zondag 29 april Triami Sprint Triathlon op sportpark Keizerslanden.

De kosten voor deelname aan de cursus en deelname aan de Triami Sprint Triathlon zijn 40 euro per persoon.

Voor meer informatie over de cursus of om u aan te melden, kunt u een e-mail sturen naar triathlon@triami.nl. Ook kunt u een kijkje nemen op de website van de Triami Sprint Triathlon, www.triathlondeventer.nl

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie