Kunstcafé op nieuwe locatie: Deventer Schouwburg

Vrijdag 8 september wordt er weer van start gegaan met het maandelijkse Kunstcafé (10.15-11.45 uur). Dit seizoen op een nieuwe locatie, namelijk het Theatercafé in de Deventer Schouwburg.

Monique Wezenberg, projectleider Open Monumentendag Deventer vertelt over de highlights van het programma. Hierop staan o.a. Korenlint, waarbij koren zingen in monumenten en Nacht van Goud. Ischa Arnoldus is programmeur van de Deventer Schouwburg. Wat is haar keuze voor komend seizoen?

Boek, herdenking en een expositie
Ids en Ria Zandleven zijn al jarenlang trouwe bezoekers van het Kunstcafé. Dit keer nemen zij het podium met hun presentatie Zandleven 2023. Ids is een verre neef van schilders Thomas (vader) en Jan Adam (zoon) Zandleven. Ria heeft over hen een boek geschreven gebaseerd op onderzoek, correspondentie, recensies en persoonlijke levensverhalen. Naast een boek, is er een herdenking en een staat er een expositie op stapel. Ook vertelt Annemiek Hettinga waarom de serie kasteelconcerten zo leuk is.

New Deventer Collective
Het muzikale deel wordt ingevuld door Ola en Hugo. Ze hebben elkaar ontmoet in april 2022 dankzij het New Deventer Collective. Vanuit hun verschillende muzikale achtergronden, maken ze muziek variërend van soft-pop tot elektronische muziek.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer