Koning in gesprek met ambtenaren, inwoners en raadsleden

De Koning sprak vandaag met medewerkers, inwoners en bestuurders van de gemeente Raalte. De gesprekken gingen over het betrekken van de inwoners bij zowel beleid als uitvoering. Het bezoek was mede bedoeld om waardering uit te spreken voor lokale overheden en besturen. We kijken terug op een waardevolle ochtend.

Het werkbezoek van de Koning startte met een gesprek met een aantal medewerkers, collegeleden en inwoners. De Koning was geïnteresseerd in hoe de gemeente samenwerkt met de samenleving en hoe zij omgaat met de nieuwe taken die zij als overheid heeft gekregen. Het gesprek ging bijvoorbeeld over: hoe is je werk de afgelopen jaren veranderd? En wat heb je nodig in deze tijd om je werk als ambtenaar of bestuurder goed te doen? En welke dilemma’s horen bij de participatie met de samenleving? Ook inwoners kwamen aan bod. Zij vertelden over hun veranderende rol in bijvoorbeeld een Plaatselijk Belang en over hoe zij de samenwerking met de gemeente ervaren.

Vervolgens voerde de Koning drie gesprekken op verschillende werkplekken in het gemeentehuis. Deze drie gesprekken gingen over de omgevingswet, de energietransitie en de transformatie in het sociaal domein.

Het werkbezoek werd afgesloten met een gesprek met leden van de gemeenteraad. Ze spraken over hun rol en taken als volksvertegenwoordiger. Een persoonlijk gesprek over onder andere de combinatie van raadslid zijn en daarnaast een baan hebben. Ook de veranderende rol van de gemeenteraad door toenemende participatie van inwoners enerzijds en toenemende regionalisering anderzijds kwam ter sprake.

De Koning sprak alle betrokkenen voor zijn vertrek toe in de publiekshal.

Het bericht Koning in gesprek met ambtenaren, inwoners en raadsleden verscheen eerst op Salland TV.

Sportnieuws uit de regio Salland

 • Inhoud 395ste uitzending Salland Sport

  Morgen (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 395ste uitzending van Salland Sport (voorheen Airplay Sport) op Salland1 te horen. Daarin wordt er verslag gedaan van Rohda Raalte – FC Winterswijk (1E), ATC 65 – Wijhe ‘92 (2J) en de 2e helft van de damesvoetbalwedstrijd Loenermark VR1 – Overwetering VR1 (begint om 13.00 uur). Daarnaast zijn er tussen 4 en 5 uur nabeschouwingen met trainer Sander Poll van SC Overwetering, Ozan Ihtiyar van Mariënheem en Maikel Jansen of Lorkeers van SC Wesepe.

  De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Jeske Blom van Wijhe ’92 dames 1 en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D. dames 1. Daarnaast hebben we wellicht ook nog een nabeschouwing met SC Overwetering dames 1.

  Verder houden we de wedstrijden bij van alle voetbalwedstrijden uit Salland en de Eredivisie, hoor je het laatste sportnieuws uit Salland en alle uitslagen en standen uit Salland.

  Heb je zelf nog sportnieuws uit Salland dat je onder de aandacht gebracht wil hebben? Dan kun je dat mailen naar sport@salland1.nl, een bericht sturen via Twitter (@Salland_Sport) of Facebook (facebook.com/SallandSport). Tijdens de uitzending kun je bellen of appen naar de studio via 0572-360188.

  Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie