Kickboksen nu ook voor mensen met een beperking

Mensen met een beperking krijgen nu ook de kans deel te nemen aan, de inmiddels populaire vorm van, vechtsport: Kickboksen. Op initiatief van Kick voor Sport in samenwerking met Tabonon en Iedereen Actief, SportService Zwolle wordt er een pilot gedraaid met kickboksclinics. Middels deze clinics kan de doelgroep ontdekken of deze sport iets voor hem/haar is om het plezier van sport en bewegen te beleven. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met kickboksen op een veilige manier, organiseren Kick voor sport in samenwerking met Tabonon en Iedereen Actief, SportService Zwolle kennismakingsclinics voor jeugd van 5 t/m 16 jaar en kennismakingsclinics voor jongeren/volwassenen van 16 jaar en ouder.

“Ik kan me voorstellen dat er veel mensen met een beperking zijn die denken dat kickboksen voor hen niet mogelijk is. Het tegendeel is waar en daar zetten we ons met elkaar voor in. Daar ben ik best wel trots op,” vertelt Loes Boetes regiocoach Iedereen Actief, SportService Zwolle. De clinics zijn voor mensen met een beperking, zowel verstandelijk als lichamelijk, visueel, auditief, psychisch en gedragsmatig. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan conditie, snelheid, lenigheid, kracht, controle, explosiviteit en mentaliteit. Na de kennismakingsclinics is het mogelijk voor de doelgroep om door te gaan met kickboksen middels een structurele trainingsgroep. Wanneer vinden de clinics plaats? Raalte: Woensdagen 27 februari, 6 maart en 13 maart. Jeugd van 5 t/m 16 jaar: 16 jaar en ouder: 16.30 uur – 17.30 uur 18.15 uur – 19.30 uur Zwolle: Vrijdagen 1 maart, 8 maart en 15 maart. Jeugd van 5 t/m 16 jaar: 16 jaar en ouder: 16.30 uur – 17.30 uur 18.45 uur – 20.00 uur.

De doelgroep kan zich aanmelden via onderstaande link op de website van SportService Zwolle. http://sportservicezwolle.nl/agenda Vechtsport grote meerwaarde “Voor deze doelgroepen kan vechtsport een grote meerwaarde bieden in hun dagelijkse leven. Ze worden getraind in weerbaarheid, het vergoot hun zelfvertrouwen en ze participeren in een groep. Daarnaast levert het een bijdrage in fit worden, zowel fysiek als mentaal”, vertelt Loes Boetes regiocoach Iedereen Actief, SportService Zwolle. Eigenaresse van Tabonon, Hanieh Kamran is ook blij met deze uitbreiding van het sportaanbod:

“Tabonon staat voor ‘vechtsport is voor iedereen’. Door middel van deze clinics laten we ook zien dat deze sport voor iedereen toegankelijk is. Ik ben heel blij dat we met deze samenwerking ook deze doelgroep kunnen bereiken. Meerwaarde van de vechtsport is belangrijk voor de groei van ieder persoon.”

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie