Kees Vierhouten: Supporter van De Eagles

Kees Vierhouten is naast supporter van De Eagles, hoofdsponsor met Jumper de diersuper ook nog eens officieel grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles. In een groot interview op de website van de Deventer club legt hij uit hoe het zover is gekomen – en dat hij van plan is om de club te steunen zonder extra gemeenschapsgeld.

In de zomer van 2019 heeft Vierhouten 30% van de aandelen overgenomen van Hans de Vroome en Alex Kroes, en in de Kowet BV gestopt. Op 22 april 2022 nam Vierhouten het aandeelpakket ter grootte van 60% over van Alex Kroes.

In het interview maakt Vierhouten duidelijk dat hij zoveel mogelijk contact met supporters en werknemers van de club heeft gezocht, ook al omdat de overname van de aandelen redelijk snel ging, en dat hij toch vooral ook een supporter van de Eagles is.

Vierhouten maakt in het interview ook duidelijk dat hij ‘de bankpas thuis zal laten’.’Qua sponsoring ligt voor de aankomende drie jaar vast welk bedrag ik maximaal zal bijdragen’ aldus Vierhouten, ‘met of zonder het hoofdsponsorschap van Jumper de diersuper. Een nieuwe hoofdsponsor zou dus voor honderd procent een regelrechte aanwinst zijn voor de begroting, maar verder moet Go Ahead Eagles zijn eigen broek ophouden. De transferinkomsten zullen deels gebruikt worden voor de spelersbegroting en deels voor investeringen van kantoorgebouw Larenstein, de aanpassingen onder de Leo Halle tribune en de nieuwe skyboxen. Of voor de uitbouw van de hoofdtribune aan de kant van de B-Side, waar broodnodig ruimte gecreëerd dient te worden voor een nieuwe persruimte, commandopost en extra Business Seats. Hopelijk kunnen we een ruimte realiseren die ook groot genoeg is om de historie van onze club te tonen middels een Eagles-museum, beheerd door Stichting Niet te Kraken.’

De nieuwe eigenaar Vierhouten stelt ook dat de prioriteiten blijven liggen bij de vernieuwing van de B-side en de IJsseltribune. Hij neemt deze langetermijninvestering voor zijn rekening, met als doel om 12.500 supporters te kunnen verwelkomen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,020VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer