Jumbo: lokale maatschappelijk betrokkenheid hoog in het vaandel

“Jumbo heeft goed werkgeverschap en lokale maatschappelijk betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Goed werkgeverschap heeft betrekking op alle collega’s en geldt dus ook voor uitzendkrachten die bij Jumbo werkzaam zijn.”

Dat is de officiele reactie van Jumbo op onze vraag naar aanleiding van ophef over de manier waarop Polen ondergebracht worden op vakantiepark Old Heino. De ophef – zo legden we ze voor – wordt in verband gebracht met Jumbo. Die zou meer aandacht voor lokale werkgelegenheid moeten hebben, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast vindt GemeenteBelangen dat Jumbo meer op moet hebben met de lokale gemeenschap, daar in moet investeren.

Reactie van Paulien Straeter, a.i. Corporate communicatie adviseur
Corporate communications & Sustainability

“Jumbo heeft goed werkgeverschap en lokale maatschappelijk betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Goed werkgeverschap heeft betrekking op alle collega’s en geldt dus ook voor uitzendkrachten die bij Jumbo werkzaam zijn. Om deze reden werken we uitsluitend samen met uitzendbureaus die toezien op het strikt naleven van de wet- en regelgeving voor huisvestingsnormen, zoals bepaald door de Stichting Normering Flexwonen (SNF).

Het online distributiecentrum in Raalte heeft tevens een kleine 100 collega’s in vaste dienst. Deze collega’s, die zowel deel- als voltijd werken, zijn voornamelijk medewerkers uit de directe regio. Daarnaast biedt de DC locatie in Raalte werk aan ongeveer 175 uitzendkrachten uit de regio. We zijn daarbij altijd op zoek naar mensen en vanzelfsprekend blij als mensen uit de regio bij ons solliciteren. Om deze reden plaatst Jumbo met regelmaat advertenties in lokale media voor het werven van medewerkers uit de regio. In een tijd waar de arbeidsmarkt krap is, zijn we echter ook genoodzaakt om te werken met arbeidsmigranten die we inhuren via uitzendbureaus.

Het bericht Jumbo: lokale maatschappelijk betrokkenheid hoog in het vaandel verscheen eerst op Opinie in Salland.

Sportnieuws uit de regio Salland

 • Inhoud 395ste uitzending Salland Sport

  Morgen (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 395ste uitzending van Salland Sport (voorheen Airplay Sport) op Salland1 te horen. Daarin wordt er verslag gedaan van Rohda Raalte – FC Winterswijk (1E), ATC 65 – Wijhe ‘92 (2J) en de 2e helft van de damesvoetbalwedstrijd Loenermark VR1 – Overwetering VR1 (begint om 13.00 uur). Daarnaast zijn er tussen 4 en 5 uur nabeschouwingen met trainer Sander Poll van SC Overwetering, Ozan Ihtiyar van Mariënheem en Maikel Jansen of Lorkeers van SC Wesepe.

  De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Jeske Blom van Wijhe ’92 dames 1 en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D. dames 1. Daarnaast hebben we wellicht ook nog een nabeschouwing met SC Overwetering dames 1.

  Verder houden we de wedstrijden bij van alle voetbalwedstrijden uit Salland en de Eredivisie, hoor je het laatste sportnieuws uit Salland en alle uitslagen en standen uit Salland.

  Heb je zelf nog sportnieuws uit Salland dat je onder de aandacht gebracht wil hebben? Dan kun je dat mailen naar sport@salland1.nl, een bericht sturen via Twitter (@Salland_Sport) of Facebook (facebook.com/SallandSport). Tijdens de uitzending kun je bellen of appen naar de studio via 0572-360188.

  Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie