Jubilerend bruidspaar Blankenvoorde-Koopman

Op zondag 29 september 2019 zijn Jens Blankenvoorde en Nolly Blankenvoorde-Koopman 60 jaar geleden voor de wet getrouwd. Het kerkelijk huwelijk was een jaar later, dit om een belastingtechnische reden.

Jens is geboren in Mariënheem, gemeente Raalte in 1932. Nolly is geboren in Zalk en Veecaten, gemeente IJsselmuiden in 1937. Ze leerden elkaar kennen tijdens een toevallige ontmoeting op het Stöppelhaenefeest. Jens ging proefdraaien met een gereviseerde motor, en reed langs Nolly, die met een vriendin in het dorp was.

Na bijna 5 jaar verkering zijn ze getrouwd voor de wet. Het kerkelijk huwelijk werd een jaar later gehouden in de Kruisverheffing te Raalte. Ze kregen drie kinderen, en twee kleinkinderen.

Ze hebben eerst een huis gekocht in de Anjerstraat, zijn daarna verhuisd naar een grote woning in de Kamille, en nu wonen ze aan de Hartkampweg te Raalte.

Jens is een echte doe-het -zelver en is vaak bezig in de hobbyruimte. Ze bezoeken vaak samen rommelmarkten voor ontspanning in de hele regio.

Jens volgt als vakbondsman de huidige politiek op de voet, zowel de landelijke als de plaatselijke politiek.

Nolly geniet nog steeds van alle huishoudelijke bezigheden, en geniet erg van kleine herstelwerkzaamheden aan kleding.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie