Jongeren moeten fijn op kunnen groeien in Deventer

Door ouders en hun kinderen op een goede manier te helpen, kunnen jongeren in Deventer zo ‘normaal’ mogelijk opgroeien. Dat kan door gezond leven makkelijk te maken, bestaanszekerheid te vergroten en iedereen dezelfde kansen te bieden. Op die manier is er ook minder specialistische jeugdhulp nodig.

Het zijn de belangrijkste punten van het Beleidskader “van Wieg naar Werk” voor de jaren 2023 – 2026. Het beleid is gericht op jongeren tot en met 26 jaar. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het beleid vast te stellen.

Aanpak werkt
De gemeente Deventer werkt al vanaf 2010 met van Wieg naar Werk. Kansen bieden en een goede samenwerking staan daarin centraal. Die aanpak werkt. Reden voor wethouder Ilse Duursma (Jeugd) om door te gaan op de ingezette lijn: “We boeken goede resultaten en we scherpen het beleid steeds verder aan. Dat is wat we doen in het belang van onze jongeren.”

‘Normaal’
“Waar het gaat om opgroeien is ‘normaal’ een lastig begrip. Wat voor de één normaal is, is voor de ander niet normaal. Waar het mij om gaat is dat jongeren in Deventer zo zorgeloos mogelijk op kunnen groeien en kansen krijgen. Daar waar dat moeilijk gaat of niet lukt, bieden wij de helpende hand”, aldus Duursma.

Zelf sturen
De hulp moet aansluiten op de behoefte. Duursma: “Door heel goed samen te werken, moet die hulp makkelijk bereikbaar zijn en krijgen ouders en hun kinderen zelf het stuur in handen.”

Kansen
Niet alleen ouders worden betrokken. Ook andere familie, vrienden, verenigingen en partijen die met en voor jongeren werken, hebben een belangrijke rol. Duursma: “De jongere moet een kring om zich heen hebben die op kan vangen, bij kan sturen en hulp kan bieden. Kinder- en jongerenwerk, scholen, zorgaanbieders en andere organisaties worden betrokken, zodat iedere jongere in Deventer de kans krijgt die hij of zij verdient.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer