Jolande Olthof komt op voor poep en pies

“Maak jij je druk om poep en plas?”, vraagt ze. “Vertel ze dan van die openbare toiletten in de gemeente Olst-Wijhe.”
“Ja, dat heb je goed. Ik vind dat belangrijk! Is wel een beetje gepraat over poep en plas, maar dat is toch menselijk?”

Door Jolande Olthof

Ik vind het dus normaal dat er binnen de gemeente Olst-Wijhe een aantal openbare ruimtes is, zoals gemeentehuis, bibliotheek, maar ook horecagelegenheden en winkels, waar je zo naar binnen kunt en zonder je te schamen naar het toilet kunt gaan.

Gastvrij in Gastvrij Wijhe, sociaal denkend aan je medemens. Juist ook door de toename van toerisme gaat de gastvrijheid steeds meer een rol spelen en dan moet je daar als gemeente toch op inspelen.

Afgelopen 15 nov was het Wereld Toilet Dag, weer een dag in het rijtje van alle dagen met een naamkaartje. Maar deze vind ik belangrijk! Waarom? Nou, er is in Nederland nog steeds een tekort aan openbare toiletten. De Maag, Lever en Darm Stichting heeft zelfs een app in het leven geroepen, de zogenaamde ‘hoge nood-app’, waarop je kunt zien waar in de buurt een openbaar toilet is. Heel fijn, zeker voor de ruim twee miljoen buik- en blaaspatiënten, mensen zoals jij en ik, maar met meer aandrang om naar het toilet te moeten.

En wat als je dan geweigerd wordt. ‘Nee’ denk je, ‘dat gebeurt toch niet?’ Nou, mooi wel dus. Vier op de tien geven aan weleens geweigerd te worden in onze zo vrij en sociaal denkende maatschappij. Dit zijn vaak mensen met blaas- en darmproblemen die toch al met schroom de deur uitgaan, en dan tegen deze problemen aanlopen.

Mijn oplossing is dat ik me het resterende deel van 2019 en het nieuwe 2020 hard ga maken om onze Gastvrije gemeente Olst-Wijhe ‘openbaar toilet-vriendelijk’ te maken!

Dus ja ik ben me aan het verdiepen in de materie van poep en plas.

Jolande Olthof zit in de CDA-fractie van Olst-Wijhe

Het bericht Jolande Olthof komt op voor poep en pies verscheen eerst op Opinie in Salland.

3 Comments

Geef een reactie