YMCA Jeugdwerk in Heino: ”Leuke en creatieve activiteiten zijn enorm belangrijk voor kinderen”

De zomervakantie is in volle gang! Iedereen vult deze op haar of zijn eigen manier in. De één gaat op vakantie en de ander blijft lekker thuis. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de vele activiteiten die in Salland georganiseerd worden, bijvoorbeeld door YMCA Jeugdwerk.

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich aankomende woensdag 9 augustus van 14:00 tot 16:00 uur uitleven bij ‘t Kerkhuus in Heino. Daar staat buitenspelen en het maken van een vlieger centraal. Jenneke Zwarthoff van YMCA Jeugdwerk, legt uit dat het voor kinderen enorm belangrijk is om op een leuke en creatieve manier met elkaar bezig te zijn: ”Kinderen leren zo op sociaal-emotioneel gebied heel veel, maar zijn ook bezig met normen en waarden en het sluiten van vriendschappen.”

Afwisselende activiteiten
YMCA Jeugdwerk is al een aantal jaar driewekelijks actief in Heino. Sinds een jaar vindt dit iedere keer in ‘t Kerkhuus plaats. Volgens Jenneke wordt er geprobeerd elke keer afwisselende activiteiten aan te bieden: ”De ene keer zijn we actief bezig en hebben we waterpret, de andere keer zijn we weer wat creatiever en gaan we blindbakken. Bij het blindbakken werd het ene kind geblinddoekt en moest het andere kind helpen.” Het buitenspelen bestaat aankomende woensdag onder andere uit ‘stand in de mand’ en tikkertje. Naast het maken van een vlieger, zoals hierboven al was te lezen, wordt deze natuurlijk ook getest.

Last-minute beslissingen
Jenneke laat weten dat er vanwege de vakantie veel activiteiten worden georganiseerd, omdat niet alle kinderen op vakantie kunnen en zo toch nog een leuke middag hebben. De vakantie heeft er overigens ook mee te maken dat er, net als nu, weinig tot geen aanmeldingen binnenkomen: ”Ouders bepalen zelf last-minute wat ze willen gaan doen. Meestal zijn er een week van tevoren nog geen aanmeldingen, maar komen er in de ochtend opeens 10 binnen. Het maakt ons echt niet uit of er nou één of twee aanmeldingen binnenkomen; de activiteiten zullen gewoon lekker doorgaan.”

Aanmelden kan via het telefoonnummer: 06-36217562

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer