Jaaroverzicht 2011-Januari


 

Dit is het jaaroverzicht van 2011. In de gemeente Olst- Wijhe vonden mooie en minder mooie momenten plaats. IJssellandtv laat u een overzicht zien van een reeks gebeurtenissen die in het afgelopen jaar hebben plaats gevonden.

Het jaar 2011 begon met “vuurwerk”. Op 1 januari is er in de pas gerestaureerd Wijhese kerk een grote uitslaande brand uitgebroken. De brandweer had groot materieel ingezet. De toren van de Kerk die dateert uit 1870 was ingestort. Een geruime tijd luidden de klokken van de kerk, of dit te maken had met het bluswerk, was niet duidelijk.

 

In verband met het stijgende water is er begin januari 2011 besloten de weg naar Fortmond, door het sluiten van de slagboom af te sluiten. Vanaf dat moment werd ook het veer in de vaart genomen.
Ook de Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld wilde graag de afzondering van Fortmond van dichtbij meemaken. Zij sprak uitvoerig met bewoners en kon concluderen dat voor hen de onbereikbaarheid hoorde bij het wonen in zo’n prachtig buurtschap.

 

Voor de tweede keer organiseerde het Platform voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in januari 2011 de bijeenkomst Meet en Match en weer met succes! Een tiental bedrijven en meer dan twintig organisaties ontmoetten elkaar in het Holstohus om afspraken  “Matches” te maken.  Samen met collega’s of als bedrijf iets doen voor de samenleving is het doel van Samen voor Olst-Wijhe.  Voor deze  dienst geeft de maatschappelijke organisatie wel iets terug. Zo wordt de samenwerking en verbondenheid tussen beiden te vergroot. In een zeer informele en goede sfeer zijn er 28 matches gemaakt!

 

Juul Wippert van de St. Jozefschool in Wijhe is met een fragment uit het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ de glansrijke winnaar van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd geworden. Helder en duidelijk las zij voor over de Oempa-Loempa’s en waar zij vandaan komen. Ook al bevatte de tekst tongbrekende woorden, de lijn van het verhaal was door de toehoorders heel goed te volgen en Spannend was het wel deze avond.
Juul Wippert komt uiteindelijk samen met de Raaltese Marijn van Ewijk van de Schutse tot aan de halve finale.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie