Is de kleding van Primark een gevaar voor kringloopwinkels?

Stel je voor dat je aan het shoppen bent bij de Primark. Voor relatief weinig geld kom je thuis met tassen vol kleding. Maar na een paar keer wassen heb je deze kleding weer uitgedragen en ben je toe aan iets nieuws. Wat doe je vervolgens met deze kleding? Worden kringloopwinkels hier wel vrolijk van, of kan je het beter weggooien?

Door Davian de Graaff

In de volgende audio geven we antwoord op al deze vragen. Je komt bijvoorbeeld te weten waarom kringloopwinkels niet dol zijn op kleding van de Primark. Maar ook wat jij het beste kan doen met jouw versleten kleding van deze winkels. Als laatste geeft Lotte Zielman van tweedehandskledingwinkel “De Winkel” een rondleiding in de winkel om iedereen aan de waarde van kleding te herinneren.

Luister hier!

QUOTE: “Daar kunnen we niet altijd tegenop concurreren, op prijsniveau” – Ronald van den Heerik, BKNLage prijzen waar kringloopwinkels mee concurreren. Foto’s van Davian de Graaff

Dit artikel is een verhaal in de reeks over kringloopwinkels, gemaakt door studenten van de school voor journalistiek in Zwolle.

Het bericht Is de kleding van Primark een gevaar voor kringloopwinkels? verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie