Inwoners van Bathmen (60+) kunnen versneld boosterprik halen

Vanaf 21 december kunnen de inwoners van Bathmen versneld een boosterprik halen, mits je 60 plus bent. Door de goede samenwerkingen tussen: ‘t Dijkhuis, Carinova, GGD, (oud)huisartsen Bathmen, verschillende vrijwilligers van ‘t Cultuurhuus Bathmen en de gemeente Deventer wordt deze boosterprikactie mogelijk gemaakt.

De Bathmense boosteractie is een initiatief van woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis en is door alle betrokken partijen omarmd. In ’t Dijkhuis hebben alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers al een boostervaccinatie ontvangen. Graag wil ‘t Dijkhuis de inwoners van Bathmen zo snel mogelijk de gelegenheid bieden om een boostervaccinatie te halen om zo samen de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. 

Afspraak inplannen voor boosterprik

  • Bent u 60 jaar of ouder?
  • Woont u in Bathmen of in het buitengebied van Bathmen?
  • Woont u in een omliggende kern buiten Bathmen maar valt u onder de zorg van een huisarts in Bathmen?

Dan kunt u een boosterprik halen.

Plan een prikafspraak in via deze link. Of scan de QR-code.

QR code afspraak maken boosterprik

Vul de benodigde informatie in en kies een tijdslot. De priklocatie is het Cultuurhuus Bathmen. Zodra de GGD akkoord geeft op het geven van de boostervaccinatie aan personen onder de 60 jaar, volgt er nieuwe berichtgeving. 

Goed om te weten

  • Neem uw identiteitsbewijs mee naar de priklocatie, zoals een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (ID-kaart, rijbewijs). 
  • De boosterprik wordt geregistreerd, net als bij een GGD-priklocatie. 
  • Heeft u klachten? Blijf dan thuis. 

U kunt de boosterprik alleen ontvangen wanneer u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Tussen de griepvaccinatie en boosterprik moet minimaal 1 week zitten.
  • U heeft minimaal 3 maanden geleden de laatste COVID-vaccinatie gehad of u bent minimaal 3 maanden geleden besmet geweest met het coronavirus.
  • U heeft geen bevestigde allergie voor bestanddelen van het COVID-19 vaccin of aangetoonde ernstige bijwerkingen*.

Voldoet u nu niet aan deze voorwaarden? Dan kunt u niet gevaccineerd worden door ‘t Dijkhuis. Wacht op de uitnodiging van de GGD.

* Met ernstige bijwerkingen worden bijwerkingen zoals acute dyspneu, hypotensie met snelle pols of gegeneraliseerde huidreactie met urticaria/angio-oedeem, etc. bedoeld. Deze klachten moeten binnen 4 uur na het halen van de vaccinatie zijn opgetreden. Neem bij twijfel altijd contact op met je huisarts.

Boostervaccinatie

De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Door de snelle verspreiding van de Omikron-variant, kunt u de extra boostervaccinatie 3 maanden na uw laatste vaccinatie krijgen. De boostervaccinatie is een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gekregen.

Marcel Schaufeli
Marcel Schaufeli
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,021VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer