Inwoners Olst-Wijhe richten Coöperatie Goed Veur Mekare op

In Olst-Wijhe is recent de ‘Coöperatie Goed Veur Mekare’ opgericht door een aantal inwoners van Olst-Wijhe. Het is een coöp. met een brede doelstelling op het gebied van duurzaamheid. De focus ligt niet alleen op energiebesparing en -energieopwekking, maar ook op bevordering van de lokale economie, deeleconomie, hergebruik van grond(stoffen) en verder alle zaken die er toe bijdragen dat we met z’n allen komen tot een kleinere voetafdruk in onze gemeente.

Olst-Wijhenaren kunnen lid worden van de coöperatie, waarmee zij een stem krijgen in het opereren en de uitvoering en ze kunnen participeren. Er zijn in Nederland al zo’n 500 van dergelijke coöperaties die allen mede tot doel hebben om samen met inwoners op te trekken in de voor ons liggende transitie op het gebied van energie en andere lokale initiatieven. De bedoeling is ook de geldstromen veel meer lokaal te houden en de inwoners zelf te laten profiteren van opbrengsten.

Het eerste initiatief van de coöperatie is het organiseren van een bus excursie op 16 juni naar een tweetal toplocaties op het gebied van energieopwekking. Voor meer informatie over de coöperatie en/of de bus excursie kunt u contact opnemen met Hans van Vliet: havanvliet52@gmail.com

Sportnieuws uit de regio Salland

 • Inhoud 395ste uitzending Salland Sport

  Morgen (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 395ste uitzending van Salland Sport (voorheen Airplay Sport) op Salland1 te horen. Daarin wordt er verslag gedaan van Rohda Raalte – FC Winterswijk (1E), ATC 65 – Wijhe ‘92 (2J) en de 2e helft van de damesvoetbalwedstrijd Loenermark VR1 – Overwetering VR1 (begint om 13.00 uur). Daarnaast zijn er tussen 4 en 5 uur nabeschouwingen met trainer Sander Poll van SC Overwetering, Ozan Ihtiyar van Mariënheem en Maikel Jansen of Lorkeers van SC Wesepe.

  De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Jeske Blom van Wijhe ’92 dames 1 en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D. dames 1. Daarnaast hebben we wellicht ook nog een nabeschouwing met SC Overwetering dames 1.

  Verder houden we de wedstrijden bij van alle voetbalwedstrijden uit Salland en de Eredivisie, hoor je het laatste sportnieuws uit Salland en alle uitslagen en standen uit Salland.

  Heb je zelf nog sportnieuws uit Salland dat je onder de aandacht gebracht wil hebben? Dan kun je dat mailen naar sport@salland1.nl, een bericht sturen via Twitter (@Salland_Sport) of Facebook (facebook.com/SallandSport). Tijdens de uitzending kun je bellen of appen naar de studio via 0572-360188.

  Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

1 Trackback / Pingback

 1. Nieuwsbrief nr. 11 - 1 juni 2017 -

Geef een reactie