Inwoners Olst-Wijhe richten Coöperatie Goed Veur Mekare op

In Olst-Wijhe is recent de ‘Coöperatie Goed Veur Mekare’ opgericht door een aantal inwoners van Olst-Wijhe. Het is een coöp. met een brede doelstelling op het gebied van duurzaamheid. De focus ligt niet alleen op energiebesparing en -energieopwekking, maar ook op bevordering van de lokale economie, deeleconomie, hergebruik van grond(stoffen) en verder alle zaken die er toe bijdragen dat we met z’n allen komen tot een kleinere voetafdruk in onze gemeente.

Olst-Wijhenaren kunnen lid worden van de coöperatie, waarmee zij een stem krijgen in het opereren en de uitvoering en ze kunnen participeren. Er zijn in Nederland al zo’n 500 van dergelijke coöperaties die allen mede tot doel hebben om samen met inwoners op te trekken in de voor ons liggende transitie op het gebied van energie en andere lokale initiatieven. De bedoeling is ook de geldstromen veel meer lokaal te houden en de inwoners zelf te laten profiteren van opbrengsten.

Het eerste initiatief van de coöperatie is het organiseren van een bus excursie op 16 juni naar een tweetal toplocaties op het gebied van energieopwekking. Voor meer informatie over de coöperatie en/of de bus excursie kunt u contact opnemen met Hans van Vliet: havanvliet52@gmail.com

Sportnieuws uit de regio Salland

1 Trackback / Pingback

  1. Nieuwsbrief nr. 11 - 1 juni 2017 -

Geef een reactie