Internationale Vrouwendag in Olst

Het was woensdagavond stampvol vrouwen van alle leeftijden in het Holstohus. Het was prachtig om te zien dat er in Olst op Internationale Vrouwendag volop aandacht werd besteedt aan de prestaties en talenten van vrouwen. Het vieren van deze dag is een belangrijke traditie om de successen en uitdagingen van vrouwen over de hele wereld te erkennen en te benadrukken. 

Mireille Groot Koerkamp in gesprek met burgemeester Yvonne van Mastrigt

De organisatie was in handen van ‘t Nut en Ut Huus, en die hadden die avonds een aantal vrouwen in de spotlights gezet die in de gemeente een bijzondere carrière, functie of hobby hebben. Hieraan werkten ook burgemeester Yvonne van Mastrigt en ook wethouder Judith Compagner mee plus nog enkele andere vrouwen uit de gemeente.

Brandweervrouw Greet Knol

Eén van die vrouwen is Greet Knol (57). Greet is al bijna zeventien jaar brandweervrijwilliger bij de brandweer Olst. Zij is- als enige vrouw in de ploeg- manschap, bevelvoerder en schipper. Verder werkt ze als begeleider in de zorg en ook nog bij het verzekeringskantoor van haar man. 

“Ik zou het heel erg leuk vinden als er één of twee vrouwen aan de slag gaan als brandweervrijwilliger in Olst. Dan is mijn missie volbracht.

GroenLinks raadslid Miriam Zijp in een onderonsje met de burgemeester

En er kon nog lang gedanst, geborreld en nagepraat worden.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer