Inloopavond opvanglocatie Oekraïners in voormalige Rabobank Wijhe

Woensdagavond 11 januari 2023 kunnen omwonenden en belangstellenden een kijkje nemen in de nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Rabobank aan de Oranjelaan 10 in Wijhe. Op dit moment legt de aannemer de laatste hand aan de verbouwing van het pand. De verwachting is dat de verbouwing in de tweede helft van januari klaar is. Dan wordt deze plek voor twee jaren het thuis van vluchtelingen uit Oekraïne en daarmee worden zij onderdeel van de Olst-Wijhese gemeenschap.

Opvang in voormalige Rabobank Wijhe

In de voormalige Rabobank zijn dertien woonunits gerealiseerd voor vier tot zes personen. Deze woonunits bestaan uit een woonkamer en twee of drie slaapkamers. Er kunnen maximaal 64 mensen worden opgevangen. In de centrale hal zit een gemeenschappelijke ruimte en is er een speelruimte voor kinderen. Daarnaast zijn er een algemene kookunit en algemene sanitaire voorzieningen. De aannemer legt in januari de laatste hand aan de verbouwing. Bij de inrichting van de locatie is er op gelet dat de bewoners voldoende privacy hebben.

Locatie, locatiemanager, bereikbaarheid en veiligheid

Voor deze opvanglocatie is een locatiemanager aangetrokken als aanspreekpunt voor zowel de Oekraïners als omwonenden. Daarnaast is er 24 uur per dag beveiliging op de locatie. Alle informatie over de bereikbaarheid van de locatie, de locatiemanager en over veiligheid staat op www.olst-wijhe.nl/oekraine.

Inloopmoment woensdag 11 januari 2023 van 18.30 tot 20.00 uur

Iedereen is van harte welkom om de locatie te bekijken op woensdag 11 januari 2023 tussen 18.30 en 20.00 uur en eventuele vragen te stellen. Dat is ook het moment om te kijken hoe we deze ontheemden zich sneller thuis kunnen laten voelen in Wijhe door ze te helpen zoeken naar werk en/of sociale activiteiten.

Warm welkom en snel een onderdeel van de samenleving

Burgemeester Yvonne van Mastrigt: “Onze Oekraïense gasten worden komende tijd onze medeburgers. Wij hopen op een hartverwarmend welkom, zodat zij snel een onderdeel worden van onze samenleving.”

Inwoners die willen helpen, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk, een plek in een vereniging of een baan, kunnen dat doorgeven aan de publieksbalie van de gemeente via telefoonnummer 14 0570 of oekraine@olst-wijhe.nl.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,012VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer