14.6 C
Deventer
maandag, oktober 18, 2021

IJzersterke Oosterwegel op medaillekoers na knappe opmars op zevenkamp

Emma Oosterwegel heeft een uitstekende ochtend achter de rug in Tokio. De atlete uit Diepenveen maakte een indrukwekkende opmars op de zevenkamp en heeft daardoor – met nog één onderdeel te gaan – zelfs zicht op een olympische medaille.

De 23-jarige meerkampster noteerde bij het speerwerpen de tweede afstand met 54,60 en klom daarmee naar de vierde plaats in de tussenstand. Ze heeft slechts 1 punt minder dan de Amerikaanse Kendell Williams, die op de derde plek staat.

Verspringen

Eerder op de avond stoomde Oosterwegel na het verspringen de top tien binnen. Ze begon de tweede dag als elfde in de stand, maar steeg na een goede sprong van 6,29 naar de achtste plaats. Ze heeft in de tussenstand na zes onderdelen nu 5.641 punten.

Vetter

Landgenote Anouk Vetter raakte na zes onderdelen de leiding kwijt op de olympische zevenkamp. De Belgische Nafissatou Thiam is haar gepasseerd na het speerwerpen.

De olympisch kampioene van Rio 2106 won het onderdeel met een worp van 54,68 meter, terwijl de Nederlandse tot 51,20 meter kwam. In de tussenstand heeft Thiam nu 64 punten voorsprong op Vetter, die wel stevig de tweede plaats in handen heeft.

Laatste onderdeel

De 800 meter is donderdag om 14.20 uur Nederlandse tijd het zevende en laatste onderdeel.

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,874VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer