Hulp bij belastingaangifte in de Bibliotheek

In maart en april is het weer tijd om aangifte inkomstenbelasting te doen over het jaar 2022. Om aangifte inkomstenbelasting te kunnen doen, moet je inloggen bij de Belastingdienst met DigiD. Sinds 1 oktober 2022 kan dat niet meer zoals eerder met alleen gebruikersnaam en wachtwoord. Bij alle websites van de overheid is het nu verplicht om in te loggen met een ‘tweestapsverificatie’. Dat is veiliger, omdat er zo een extra controle plaatsvindt op de identiteit van een gebruiker. Zo kan niemand zomaar op naam van iemand anders inloggen en toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Wel komt er voor het inloggen nu een extra handeling bij. Dat is een controle via een sms-bericht op de telefoon. Ook kan met de DigiD-app. Deze moet dan wel geïnstalleerd worden op de smartphone. Voor veel mensen is het lastig om dit zelf in te stellen. Voor iedereen die daarbij hulp kan gebruiken, is er het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek: elke dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 in de Bibliotheek in Raalte. Hier staan vrijwilligers klaar om iedereen te helpen met vragen over het werken met de digitale diensten van de overheid.

Weet je niet wat je naast uw DigiD nog meer moet meenemen om uw aangifte te kunnen doen? In elke vestiging van de Bibliotheek Salland kun je een meeneemlijst ophalen waarop precies staat wat er verder nodig is.

Meer informatie op www.bibliotheeksalland.nl/ido

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer