Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? (update per zondag 4 juni)

Leestijd: 3 minuten

Het zijn de weken van de waarheid. De nacompetitie is in volle gang. Er zijn Sallandse ploegen uit de gemeentes Deventer, Raalte en Olst-Wijhe die nacompetitie voor promotie of tegen degradatie aan het spelen zijn. Dit jaar is er sprake van een versterkte degradatie vanwege de nieuwe voetbalpiramide. Hier een update over de nacompetitie tot nu toe.

Wijhe’92, Diepenveen, SDOL, Lettele, Raalte, IJsselstreek, DAVO en Go Ahead Deventer spelen nacompetitie. De ploegen moeten twee of drie rondes doorkomen. Het zijn enkele wedstrijden en worden op basis van een knock-out systeem gespeeld. Alleen de winnaar van de finale gaat naar de hogere klasse. Alle verliezers gaan naar de lagere klasse.

Wijhe’92

De eerste ronde hoefde Wijhe’92 niet te spelen. In de 2e ronde trof het afgelopen zondag Lemelerveld. De wedstrijd werd met 0-3 verloren. Daardoor komt Wijhe’92 volgend seizoen weer uit in de 3e klasse.

Diepenveen

De eerste wedstrijd voor Diepenveen eindigde in een doelpuntrijke 4-4. Na de verlenging werden er penalty’s genomen. Die reeks werd met 4-3 gewonnen door Diepenveen. In de 2e ronde treft het zondag Haarle uit. Bij winst is de finale op neutraal terrein tegen Loenermark of Groen Wit ’62.

SDOL

De eerste wedstrijd voor SDOL eindigde in een doelpuntrijke 4-4. Na de verlenging werden er penalty’s genomen. Die reeks werd met 4-3 gewonnen door Diepenveen. Daardoor komt SDOL volgend seizoen weer uit in de 4e klasse.

Lettele

In de eerste ronde moest Lettele op bezoek bij Groen Wit’62. Lettele verloor met 2-0 en zit volgend seizoen weer in de 4e klasse.

Raalte

Raalte komt pas uit in de 2e ronde. De tegenstander is sinds zondag bekent, namelijk Turkse Kracht Apeldoorn. Bij winst speelt Raalte de finale op neutraal terrein tegen Victoria ’25 of SDZZ.

IJsselstreek

IJsselstreek speelde thuis tegen stadsgenoot DAVO. De wedstrijd werd verloren. Daardoor degradeert IJsselstreek naar de 5e klasse.

DAVO

DAVO speelde uit tegen stadsgenoot IJsselstreek en won met 2-3. In de 2e ronde speelt het uit tegen WWNA. Bij winst treft het in de finale ‘t Peeske of UHC 1.

Go Ahead Deventer

Vele doelpunten vielen er in de eerste ronde bij SC EDS. Bij een 4-4 eindstand na 120 minuten was het tijd voor penalty’s. Go Ahead Deventer won de reeks met 4-5. In ronde 2 mag de Deventerploeg uit aantreden bij Voorst. Bij winst staat het in de finale tegenover Hector of De Hoven.

Hoe nu verder?

De nacompetitie vindt de komende twee zondagen nog plaats en wordt live gevolgd in het radioprogramma Salland Sport op Salland1 van 14:00 tot 18:00 uur. Via de website krijg je ook geregeld updates met de stand van zaken. Bij Salland Sport sta je vooraan en hoor je als eerste de gevolgen voor de Sallandse ploegen.