Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? (update per zondag 11 juni)

Het zijn de weken van de waarheid. De nacompetitie is in volle gang. Er zijn Sallandse ploegen die nacompetitie voor promotie of tegen degradatie aan het spelen zijn. Dit jaar is er sprake van een versterkte degradatie vanwege de nieuwe voetbalpiramide. Hier een update over de nacompetitie halve finales van afgelopen zondag en de finales van komende zondag.

Diepenveen, Raalte, DAVO en Go Ahead Deventer speelden zondag ronde 2 van de nacompetitie. Volgende week zondag vinden de finales plaats op neutraal terrein. Alleen de winnaars van de finale gaan naar de hogere klasse. Alle verliezers gaan naar de lagere klasse.

Diepenveen

Na twee keer op achterstand te zijn gekomen wint Diepenveen met 2-4 van Haarle. Daarom staat in de finale tegen competitiegenoot Groen Wit ’62 op neutraal terrein. De finale is komende zondag. De winnaar blijft in de 3e klasse. De verliezer degradeert naar de 4e klasse.

Raalte

Raalte was de bovenliggende partij tegen Turkse Kracht Apeldoorn. In de eerste helft gingen vele kansen er niet in waardoor het bij rust 1-1 was. In de 2e helft kwam het doelpuntenfestijn en aan het einde van de wedstrijd gingen de kopjes hangen bij TKA. Raalte staat komende zondag in de finale op neutraal terrein tegen Victoria ’25 voor lijfsbehoud.

DAVO

In de rust was het 3-3 tussen WWNA en Davo. In de 2e helft werd het snel 6-3 en eindigde de wedstrijd in 9-3. Daardoor komt DAVO volgend jaar weer uit in de 5e klasse.

Go Ahead Deventer

Om 11 uur werd al afgetrapt tussen Voorst en Go Ahead Deventer. Go Ahead Deventer vocht zich een aantal keer goed terug, maar het mocht niet baten. Het werd 4-3. Daardoor komt Go Ahead Deventer volgend jaar weer uit in de 5e klasse.

Hoe nu verder?

De finale van de nacompetitie vindt komende zondag plaats en wordt live gevolgd in het radioprogramma Salland Sport op Salland1 van 14:00 tot 18:00 uur. Via de website krijg je ook geregeld updates met de stand van zaken. Bij Salland Sport sta je vooraan en hoor je als eerste de gevolgen voor de Sallandse ploegen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer