Ho Toch, 50 jaar later 

Komende zaterdag wordt in het Holstohus (beneden- en bovenverdieping) een grote expositie geopend over de Kunstenaarsgroep Ho-Toch uit Olst. 

Deze week wordt er nog hard gewerkt aan het inrichten van de tentoonstelling.

Te zien zijn prachtige objecten van Martin Blind, Jan van Dijk, Evert Feith, Theo Harmelink, Herman Kamphuis en Bertus Halfwerk.

Bertus Halfwerk toont de nog originele deur uit de Hendrik Droststraat waarop het affiche geïnspireerd is.

De werkgroep had haar onderdak in een onbewoonbaar verklaarde woning aan de Hendrik Droststraat – een kunstenlab avant la lettre – en de leden waren onder meer de initiatiefnemers van de kunstmanifestaties: Y (kasteel Hoenlo) en EI (steenfabriek Hengforden) waar destijds duizenden bezoekers uit het hele land op af kwamen.

Het onderkomen bood volop gelegenheid om hun artistieke aspiraties vorm te geven. Het interieur fungeerde als atelier, broedplaats en ontmoetingsruimte, maar nam steeds meer zelf de gedaante aan van kunstwerk.

Achter de auto’s en het groen stond het destijds het onderkomen van Ho-Toch

Na 7 jaar moesten zij echter hun artistieke heiligdom verlaten omdat het pand gesloopt werd.

In deze bruisende tentoonstelling zullen werken uit de historie van ‘Ho Toch’ worden getoond, maar ook latere werken van deze kunstenaars/ontwerpers. Er zullen filmbeelden worden getoond uit de HoToch tijd met performances van Herman Kamphuis, een lichtbeelden show annex foto- en relikwieëngalerij door Evert Feith en er worden sappige verhalen verteld. 

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,023VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer