Historische wandeling door Wijhe

Foto: Historische Vereniging Wijhe

Wist u dat Wijhe pas vanaf 1916 elektriciteit had? Marle aan de overkant van de IJssel ook bij Wijhe hoort? Er vroeger een dorpsomroeper was, Dieks met de Panne? En dat over Dieks en zijn vrouw Teune leuke anekdotes bestaan?

Meer weten over dit leuke dorpje aan de IJssel? Loop dan een keer mee met de historische wandeling. Er zijn vier varianten, maar op zaterdag 10 juni om 13.30 uur gaat de wandeling door het dorp zelf. De gids vertelt u allerlei wetenswaardigheden over Wijhe, zijn bewoners en over de panden die we tegenkomen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur en u loopt ongeveer 3 kilometer. De wandeling start en eindigt bij het Wijhes Museum, Kerkstraat 32-34. Aansluitend kunnen we nog proberen een bezoekje te brengen aan de St. Nicolaaskerk (die in de zomermaanden tot 16.00 uur geopend is voor bezoekers).
Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Voor de (historische) prijs van een biertje kunt u mee lopen, want meelopen kan voor € 2, – (leden Historische Vereniging Wijhe gratis en kinderen tot 16 jaar € 1, -). U dient zich wel uiterlijk de avond tevoren aan te melden: 0570-522527 of 0570-522492. Mailen mag ook: wim.oosterink@planet.nl of rikikleinwoolthuis@kpnmail.nl.

Mocht u het leuk lijken om met een familie-uitje of een andere leuke gelegenheid een historische wandeling te doen, een bezoekje aan de Oudheidskamer te brengen, een rondleiding door Veermans Hof te krijgen en/of de Nicolaaskerk te bezichtigen? Neemt u contact op via bovenstaande contactmogelijkheden. Zij kunnen u informeren welke mogelijkheden er zijn en welke (lage) prijs eraan verbonden is.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie