Het laatste patatje van Robby

Robby en Marita Harleman, eigenaren van Robby’s Snacks, mogen met ingang van 1 juli na 30 jaar patat en snacks bakken welverdiend van de andere mooie dingen van het leven gaan genieten. Het restaurant wordt in goede handen overgedragen aan Natalie, Ronald en Dean van Limbeek.

Met de nieuwe eigenaren, Raaltenaren van oorsprong, draaien ze al een poosje samen mee. Het vak kent geen geheimen, behalve de eigengemaakte kipschnitzels. Robby legt aan Dean graag uit hoe dit moet, zodat er niets van het vertrouwde verloren gaat.

Marita, Robby en nieuwe eigenaren Ronald, Nathalie en zoon Dean gaan er even voor zitten. De familie van Limbeek zijn Raaltenaren maar runnen al jaren een cafetaria in Diepenheim. “Die blijft hoor,” vertelt Nathalie. Ze gaan de extra uitdaging met vertrouwen tegemoet “We hebben ze niet voor niets gevraagd, hè? beaamt Marita. Nathalie voegt toe dat ze ook in bijna alles hetzelfde reageert als Marita en dat klopt. Dezelfde vrolijkheid en enthousiasme straalt ze uit.

Herinneringen ophalen
Het fotoboek wordt erbij gepakt en de verhalen komen vanzelf bovendrijven, het interieur aan de Varkensmarkt, de foto’s van de verbouwing, het personeel. Als veertienjarige kwam Ronald destijds bij Robby werken. “Mijn moeder werkte hier ook, nu dus drie generaties,” vertelt hij trots. Ronald is maar wat blij dat hij de zaak mag gaan runnen en houdt de naam Robby’s Snacks graag in ere.

Namen en locaties
Robby en Marita begonnen in 1993 aan de Varkensmarkt. Eerst onder de naam Pino en Roalter Ethuus en later werd de naam omgedoopt in Robby’s Snacks. Het was een vast adres voor veel verenigingen en scholieren. Hier hebben ze mooie tijden beleefd met een vast team, waarvan er enkelen letterlijk zijn meegegroeid.

Drie jaar lager verhuisde de zaak naar de Verheydenstraat. De huisgemaakte kipschnitzel, gehaktbal, en hamburger van de plaat maakte dit cafétaria uniek, naast de typische, gezellig Raalterse ons-kent-ons-gemoedelijkheid.

Prins Robby
Een hoogtepunt was de Prins Carnavalbenoeming van Robby van C.V. de Stoppelkaters in 2008. Kinderen wisten vanaf die tijd een andere route te vinden voor het foekepotten.
Je krijgt namelijk een gratis patatje bij Robby’s Snacks. Marita laat de foto’s hiervan zien.

“We hebben 1 regel, namelijk dat je móet zingen, en op leeftijd letten we niet zo streng. We zorgen voor extra personeel en de kleintjes gaan natuurlijk altijd voor. Nathalie en Ronald zetten die traditie graag voort evenals het aanbieden van een muizenspekje aan de kleintjes.

Memoires, van tattoo tot ChupaChup-gekte
Naast de klant die een tattoo liet zetten met het logo van Robby’s Snacks, weet Marita zich nog een ding goed te herinneren, de ChupaChup lollyrage. “Die dingen waren niet aan te slepen, dozen vol, ” weet Robby. Marita vertelt dat er dan steevast een bericht op de deur werd geplakt met de tekst : Tussen 12.00 worden er géén lollies verkocht. “Anders was het gewoon echt niet te doen “.

Het geheim van de geoliede machine
Al die jaren op elkaars lip, de ene bestelling na de andere wegwerken en zo vrolijk blijven, hoe krijg je het voor elkaar? Marita vindt het allemaal heel gewoon: “Je moet er wel het type naar zijn, en de sfeer in het team zorgt ervoor dat we als vanzelf gaan lachen.”

De zaak werd in 2017 nog een keer grondig verbouwd. Ronald, Nathalie en Dean gaan met het vertrouwde concept verder en zien wel of er ooit iets gaat veranderen. “Wat goed is, is goed toch?” vindt Ronald.

En na 1 juli?
Robby en Marita gaan van de vrije tijd genieten en meer tijd doorbrengen met kinderen en kleinkinderen. Vervelen gaan ze zich dus zeker niet. Ze gaan de overdracht vieren met personeel, vrienden en bekenden. Nog even door met bakken dus. En dan.. lekker wat langer vakantie.


Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer