Rust heerst en oproerkraaiers weggestuurd van crisisopvang Heeten

Sinds maandag 1 augustus verblijven een aantal vluchtelingen in de tijdelijke crisisnoodopvanglocatie in Heeten. Het gaat om een mix van gezinnen en alleenreizende mannen. Voor deze mensen is geen plek bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Alle gemeenten hebben de zeilen bijgezet om vluchtelingen een goede, tijdelijke voorziening te bieden.

Rust heerst en de sfeer is goed

“Het is rustig op de opvang en is heerst een ontspannen sfeer. De crisisnoodopvang verloopt goed,” geeft de woordvoerder Communicatie van de Gemeente Raalte aan. Er waren een paar kleine incidenten, zoals onderlinge ruzies, aangetroffen fietsen en lopen langs het spoor. De kleine groep die hiervoor verantwoordelijk is, is na overleg met de politie en het COA teruggestuurd naar Ter Apel.

Beetje tot rust komen

Het gaat goed met de bewoners van de tijdelijke crisisnoodopvang. De bewoners weten hun draai te vinden en zij voelen zich op hun gemak in Heeten. De bewoners zijn dankbaar dat zij de mogelijkheid krijgen om in Heeten te verblijven.

De huisvesting sluit aan bij de behoefte en voldoet als tijdelijke crisisnoodopvanglocatie. De sporthal heeft weinig ramen en mede daardoor blijft het binnen aangenaam. Gezien de warmte van komende dagen is er voor extra ventilatie gezorgd. Ook hebben we buiten een schaduwtent geplaatst. De meeste bewoners hebben overigens geen last van de warmte, zij vinden deze temperatuur aangenaam.

Inwoners uit Heeten zorgen voor vermaak

Er verblijven ook kinderen in Heeten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd door inwoners uit Heeten, vrijwilligers en door bewoners zelf. Zo wordt er bijvoorbeeld Nederlandse les en sportles gegeven en worden er waterspelactiviteiten georganiseerd. Daarnaast zijn er ook speelgoed, spelletjes,  kleur- en knutselmaterialen beschikbaar gesteld waarmee kinderen zich kunnen vermaken.

Positief en betrokken omgeving en duidelijke afpraken

De inwoners die we de afgelopen dagen rondom de crisisnoodopvanglocatie spreken reageren positief en betrokken. Na de aankondiging van de komst van de tijdelijke crisisnoodopvanglocatie waren er wisselende reacties. Zo waren er ook zorgen over de veiligheid en het gebruik van het zwembad en de sportvelden. Dat vindt de Gemeente begrijpelijk. Er zijn hierover goede afspraken over gemaakt met de betrokken partijen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,023VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer