Het blijft stuivertje wisselen voor SV Raalte.

Leestijd: < 1 minuut

De ploeg van Henri Zwinselman had gehoopt op een andere wedstrijd en zeker op een beter resultaat. Het was een tumultueuze wedstrijd op het complex van MASV in Arnhem. Uiteindelijk kostten rode kaarten en een penalty SV Raalte de kop. Hierdoor degradeert de ploeg naar de vijfde klasse.

De Raaltenaren begonnen goed aan de wedstrijd met enkele grote kansen. Maar wisten, zoals bijna het gehele seizoen, de kansen niet te benutten. “Dat is eigenlijk wel een beetje het verhaal van het afgelopen seizoen. We speelden teveel gelijk tegen ploegen die we hadden kunnen winnen. En ons doelsaldo liegt er natuurlijk ook niet om. Zolang je er meer tegen krijgt dan dat je er zelf scoort, win je natuurlijk nooit gemakkelijk een wedstrijd”,  aldus een teleurgestelde trainer Zwinselman.

De wedstrijd van zondag tegen het Gelderse Victoria 25, was er een om heel snel te vergeten. Voor rust ging het prima voor SV Raalte, maar na rust was het snel gedaan. Door een penalty kwamen ze op een 0-1 achterstand. Vervolgens kwamen ze een kwartier voor tijd op een 0-2 achterstand en hing het ‘zwaard van Damocles’ boven het hoofd. Maar nog geen twee minuten later was er weer hoop in de Raaltense harten door de aansluitingstreffer. Maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd viel het zwaard dan definitief naar beneden en was het gedaan met de ploeg van scheidend trainer Zwinselman.

Dat de Raaltenaren uiteindelijk nog met zeven man op het veld stonden hielp ook niet meer mee. De vierde klasse, waar SV Raalte nu uit degradeert, zal Zwinselman niet hoeven te missen. Want hij staat komend seizoen aan het roer bij  V.V. Lettele.

Het hele interview van Hendri Zwinselman met Salland Sport is hieronder te beluisteren.