Heino wint van koploper en is verlost van negatieve serie

Leestijd: 2 minuten

Heino was in de Eerste Klasse E al een behoorlijke tijd op zoek naar een ‘driepunter’. De laatste winstpartij was namelijk een 4-3 overwinning thuis tegen Tubantia op 10 november vorig jaar. Deze zondag wist de ploeg van trainer Martijn de Vogel met 3-4 te winnen in Beek-Ubbergen van koploper BVC’12. ‘Een geweldige ontlading voor leiding en spelers’, vertelt matchwinner en Heino-aanvaller Jesper Schokker.

Er gebeurde genoeg deze zondag op een bijveld in het Gelderse dorp onder de rook van Nijmegen. Voor rust wist Heino-aanvaller Robin Gerritsen te scoren (0-1). De thuisploeg zag een penalty gekeerd worden door Heino-doelman Reimink. Na rust vielen er meer goals. Na de snelle 1-1 na rust (Dave Nijenhuis), maakte Jesper Schokker kort erop 1-2. Na een rode kaart (2x geel) voor Heino-middenvelder Luck van der Burg kon BVC’12 uit een strafschop nu wel scoren (2-2).

Niet veel later moest ook BVC’12 met 10 man verder (tweemaal geel, Dominic Scholten). De thuisploeg maakte echter wel 3-2, waarna Heino geslagen leek. ‘Ik was even bang dat we in die fase mentaal zouden knakken, maar we werden alleen maar sterker’, zag Schokker. ‘Ietwat gelukkig maakten we kort voor tijd  3-3. Daarna kan ik nog uit een vrije trap 3-4 maken via binnenkant paal. Een enorme ontlading.’

Door de winst heeft Heino 22 punten uit 15 wedstrijden en bezet een veilige zevende plaats in de middenmoot.

Het bericht Heino wint van koploper en is verlost van negatieve serie verscheen eerst op SallandVoetbal.nl.