Heino wint in Winterswijk en gaat getergd richting Rohda Raalte

Leestijd: 2 minuten

Heino boekte deze zondag een overwinning in en tegen Winterswijk (1-2). Door de tweede winst in twee duels gaat de ploeg van trainer Martijn de Vogel met een goed gevoel richting de derby van komende zaterdag (19u) uit bij Rohda Raalte.

‘We begonnen vandaag heel goed aan de wedstrijd’, zag Heino-verdediger Jeroen Bos die zelf de openingstreffer maakte. ‘Jesper Schokker kwam na twaalf minuten goed door en ik kon zelf afronden vanaf rand strafschopgebied (0-1). Daarna werd FC Winterswijk wel sterker, maar zij waren voor rust slechts één moment echt gevaarlijk.’

Na rust zag Bos de thuisploeg doordrukken: ‘We lieten de tegenstander terugkomen in de wedstrijd. De 1-1 kwam uit een counter van hun door Winterswijk-aanvaller Sabotic. Ondanks dat zij door wilden drukken kregen we uit een corner nog een grote kans, de 1-2 viel toen nog niet. Even later gelukkig wel. Jason Pham scoorde eigenlijk uit het niets de 1-2, die we vervolgens niet meer weggaven.’

De Heinoërs kennen een bijna ongekende luxe met het gedeeld koploperschap in 1E Zondag. Samen met TVC’28 pakten zij de volle buit na twee duels. Hoe kijkt Bos aan tegen de derby van komende zondag? ‘We moeten niet gaan denken dat we in Raalte wel even gaan winnen. Rohda heeft een gevaarlijke ploeg met veel individuele kwaliteiten dus daar moeten we bedacht op zijn. Wij hebben ook een goede ploeg die getergd is om een keer te winnen van Rohda.’

Bos heeft daarmee een gevoelig punt, want in de zes eerdere edities de afgelopen drie seizoenen, won Rohda Raalte er twee en speelden de ploegen viermaal gelijk tegen elkaar.

Het bericht Heino wint in Winterswijk en gaat getergd richting Rohda Raalte verscheen eerst op SallandVoetbal.nl.