Heino legt Rohda Raalte wil op en wint in 9e derby-editie

Leestijd: 2 minuten

Het moest er een keer van komen; Heino wint van Rohda Raalte. In acht eerdere edities wisten de groen-witten niet te winnen. In de laatste twee edities (beiden in Raalte) tot frustraties, gezien het betere veldspel. Deze ‘na-corona editie’ was er eindelijk de bevrijding met een terechte 3-1 overwinning.

Toegegeven het letterlijke vuurwerk getoond voorafgaand aan het duel, bleef tijdens deze oktober-avond uit. Heino wilde middels een aangepaste opstelling (4-4-2) Rohda Raalte ontregelen en slaagde daar in de 1e helft voor het grootste deel in. Smetje voor de thuisploeg was wel de prima uitgespeelde openingstreffer (0-1) van de Raaltenaren. Uit een snelle aanval wist aanvaller Hansler de mee-opgekomen Jarno van den Bos te bereiken. Hij rondde beheerst af in de lange hoek (0-1).

Niet uit het veld geslagen ging Heino verder en wist uit de rebound (1-1) de gelijkmaker te produceren via Nick Bisselink. Met wat fortuin (van richting veranderd), maar niet minder verdiend scoorde Heino vlak voor rust nog de 2-1. Aaron Wierenga schoot vanaf rand strafschopgebied raak voor de Heinoërs (2-1).

Na rust werd het wedstrijdbeeld niet anders. Heino was dominanter. Zonder echt grote kansen, had de ploeg van trainer Martijn de Vogel wel de controle over het duel. Rohda Raalte wist als koploper van 1E niet goed raad met de ontstane situatie. Aanvaller Sabhaz was al geblesseerd uitgevallen in de eerste helft, waardoor het hanteren van de passes door de lucht makkelijk gepareerd werden door de Heino-defensie. De beste kans voor Rohda Raalte in de tweede helft; een prima schot van Rohda Raalte-aanvaller Hansler, had echter een nog beter antwoord van Heino-doelman Reimink.

In de slotfase ontglipte Heino-invaller Robin Gerritsen de Rohda Raalte-defensie, waardoor Robin Bijker de noodrem hanteerde. Op rand strafschopgebied hield hij vast, hetgeen in een rode kaart resulteerde. De toegekende vrije trap bracht het Heinose hoogtepunt van de avond op naam van Kevin Roddenhof en stelde de een historische 3-1 overwinning veilig.

Heino pakt door deze overwinning de koppositie in 1E met 12 punten uit 5 duels.

Het bericht Heino legt Rohda Raalte wil op en wint in 9e derby-editie verscheen eerst op SallandVoetbal.nl.